Gazete Vatan Logo

‘Türkiye yakalamıştı’

Türkiye’nin, St. Petersburg metrosunda intihar saldırısı düzenleyen Kırgız vatandaşı DEAŞ üyesi Ekbercan Celilov’u Suriye’ye geçmeye çalışırken yakalayarak Rusya’ya gönderdiği ortaya çıktı

‘Türkiye yakalamıştı’

Rusya’nın St. Petersburg kenti metrosunda düzenlenen saldırının şüphelisi Ekbercan Celilov’un, birkaç ay önce Türkiye’ye uçup buradan Suriye’ye geçmeye çalıştığı iddia edildi. Yerel basın, metroda kendini patlatarak 14 kişinin ölümüne sebep olan Kırgız vatandaşı Celilov’un Şubat ayında doğum yeri olan Kırgızistan’a uçtuğu, oradan Türkiye’ye gelerek Suriye sınırını geçmeye çalıştığı yönünde bilgiler olduğunu yazdı. Rus basınına konuşan bir kaynak, Celilov’un, Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alınması sonrasında Rusya’ya gönderildiğini belirtti. Kaynak bu bilginin şu anda Rus soruşturmacılar tarafından incelendiğini kaydetti. Türk makamlar, daha önce de Paris ve Brüksel’deki DEAŞ saldırılarını düzenleyen militanlardan bazılarını aynı şekilde Suriye’ye gitmeye çalışırken yakalayarak ülkelerine iade etmişti.

Polis patlayıcı buldu

St. Petersburg kentinde dün polisin düzenlediği operasyonda, bir apartman dairesinde patlayıcı ele geçirildi. Apartmanın bulunduğu Nevskiy bölgesinin idarecisi Konstantin Serov, patlayıcının bulunup etkisiz hâle getirildiği dairede, asıl ev sahiplerinin yaşamadığını söyledi. Yerel basın da, dairede kiracı olarak kalan kişilerin Orta Asyalı olduğu iddiasını öne sürdü. Görgü tanıkları, olay yerinde en az üç erkeğin ellerine kelepçe takılarak polis arabasına bindirildiğini gördüklerini belirtti.

Haberin Devamı