Gazete Vatan Logo

'Türkiye ve Rusya birbirine aşık!'

Ankara patlamasının ardından Instagram’dan “Türkiye halkının yanındayım” mesajını paylaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dimitri Peskov’un kızı Lisa Peskova, konuştu.

'Türkiye ve Rusya birbirine aşık!'

Peskova, “Ankara patlamasında Paris’teki kadar tepki olmadı. Sonra kendime ‘Bu iki patlama arasındaki fark ne?’ dedim ve medyanın yansıtmadığını fark ettim. Sosyal medyadaki paylaşımımın ardından da yüzlerce mesaj aldım. Bana gelen övgü mesajları için öncelikle Türkiye halkına teşekkür etmek istiyorum. Açıkçası paylaşımıma bu kadar güzel dönüşler alacağımı beklemiyordum” dedi.

‘TARKAN’A HAYRANIM’

Paris’te yaşadığını ve Sup de Luxe Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldığını söyleyen Peskova, yaz tatillerini Türkiye’de geçirmekten keyif aldığını belirterek, “Tarkan’a hayranım. Küçükken kliplerinde oynamak isterdim” ifadesini kullandı. Türkçe öğrendiğini ve Türkiye tarihine merak sardığını da ifade eden Lisa Peskova, gergin olan Türk-Rus ilişkilerine de değindi: “Rusya ile Türkiye arasında tarihte de bugün de her zaman kendisine has, özel ilişkiler oldu. İki ülke bir aile gibi. Bir ailenin içinde iniş-çıkış yaşayan aile bireyleri gibi kavga ediyorlar ancak birbirlerine âşıklar.”Ankara’da doğduğunu, dedesi Vladimir Solotsinski’nin 2 yıldır bir Rus- Türk firmasında çalıştığını kaydeden Peskova, “En yakın zamanda onunla Ankara’ya gelmek istiyorum. Dedem ve annem işkembeyi, babaannem baklava ve ayva tatlısını, ben de iskender ve ayranı çok seviyorum. Zannediyorum artık rakı da içebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı