Gazete Vatan Logo

‘Türkiye son kaledir yıkmak istiyorlar’

Başbakan Davutoğlu: “Türkiye krizlerin içinde mazlumların sığınabileceği son kaledir. Son kalenin son müdafaa hattı da Ak Parti teşkilatlarıdır.”

‘Türkiye son kaledir yıkmak istiyorlar’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında, terörle mücadele ve bölgede yaşananlar karşısında Türkiye’nin konumuyla ilgili mesajlar verdi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

‘Sona yaklaşıyoruz’

“Sokağa çıkma yasakları düşündüğümüzden uzun sürüyor. Temizleyeceksiniz ama sivil kayıplara yol açmayacaksınız ve asker polis şehit vermemizi riskini en düşük düzeye indireceksiniz talimatı verdik. Adım adım yürüyen strateji var. Mayınlanmış dar sokakların temizlenmesi zaman alıyor. Cizre ve Sur’da sona yaklaşıyoruz. En kısa zamanda hayat normale dönecek.”

‘Nihai sığınak’

“Türkiye son kaledir. Çevremizdeki bunalımların krizlerin içinde mazlumların sığınabileceği son kaledir. Birileri son kaleyi yıkmak, tahrip etmek istiyor. Yahya Kemal’in deyişi ile ‘son ordusudur İslam’ın’ diyerek istiklal harbinde son bir hamle ile kurulan Türkiye, nasıl o zaman bütün mazlumların duası ile kuruldu. Bugün de mazlum milletlerin duaları ile ayaktadır. Bizler son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Son kalenin son müdafaa hattı da Ak Parti teşkilatlarıdır. Mazlum dünyanın nihai sığınağıdır.”

Haberin Devamı

‘Hepsi piyon’

“PKK, DEAŞ, DHKPC gibi terör örgütleri eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. PKK saldırılarına devam ediyor. DHKPC militanları Sabancı suikastı birden su yüzüne çıktılar. Canlı bomba için geldikleri Türkiye’de terör örgütü son kalemize saldırıyor. Bunların hepsi birer piyon, birileri tarafından kumanda edilen piyonlar, biz oyunu gördüğümüz için operasyonlara başladık. Perde gerisinde ne konuştuklarını ne yaparlarsa yapsınlar son kalemizi müdafaa edeceğiz. Terör örgütü hendek ve barikat kurarak kargaşa ve kaos istiyor. Yılgınlığa sevk etmek ve tahakkümü altına almak için yapıyor, ancak sonuç alamıyor. En fazla en anlamlı desteği de bölge insanından gördük.”

Doktor izniyle oğlunu öpebildi

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında yaralanan 7 yaşındaki Said Tan ve annesi Meryem Tan ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem ve polis eşi Mehmet Şenol Çiftçi’yi kaybeden İpek Çiftçi’yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Said Tan’ı ikinci kez ziyaret eden Davutoğlu çifti, onu Numune Hastanesi’nde tedavi gören anne Meryem Tan ile bir araya getirdi. Said Tan, annesini karşısında görünce büyük sevinç yaşadı. Başbakan Davutoğlu, ziyaretleriyle ilgili AK Parti toplantısında konuşurken şöyle dedi: “O manzarayı görmeliydiniz. Anne doktor izni ile oğlunu öpebildi. İpek Çiftçi onurlu, vakur duruşu ile gurur duyduk. Eşini, kızını kaybetti ancak inancını kaybetmedi. Şimdi bize dönüp zalim diyenler, diktatör diyenler, hiç utanmadan Said’in yüzündeki o acı tebessümü, anne hasretini görmeden, İpek Hanım’ın gönlündeki 3,5 yaşındaki kızının muhabbetini hiç hissetmeden, dönüp bu terör örgütü zulmü karşısında kahramanca mücadele eden askerimize, polisimize saldıranlara sesleniyorum. Zulüm görmek istiyorsanız gidin, bu iki kahraman kadını biri Türk, biri Kürt kadınını dinleyin.”

‘Sözün bittiği yerdeyim’

Haberin Devamı

İpek Çiftçi de ziyaretten sonra, “Başbakanımız beni teselli etti. ‘Sahipsiz bırakmayacağız’ dedi. Ruhum çekilmiş gibi hissediyorum. Eşim ve kızım uykusunda şehit düştü, ben oturuyordum. Bu terörün artık bitmesini istiyorum” dedi.