Gazete Vatan Logo

'Türkiye, Rusya ve İran kabul edecek!'

Suriye'deki tarihi bölgelerin ve yapıların mayından temizlenmesi için uluslararası koalisyon kurma çalışmalarını sürdüren garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran'ın 3-4 Mayıs'ta Astana'daki görüşmelerde ilgili belgeyi kabul edileceği belirtildi.

'Türkiye, Rusya ve İran kabul edecek!'

Sputnik’e konuşan bir diplomatik kaynak, Suriye’deki ateşkesin garantörleri olan Rusya, Türkiye ve İran’ın, 18-19 Nisan’da Tahran’da uzmanlar düzeyinde yapacakları toplantıda, Suriye’deki UNESCO dünya kültür miraslarının mayınlardan temizlenmesine yönelik uluslararası koalisyon kurulmasıyla ilgili belgeyi istişare edebileceğini belirtti.

Kaynak, belgenin garantör ülkeler ve BM temsilcileri tarafından 14-15 Mart’taki Astana görüşmeleri sırasında sunulduğunu kaydetti.

Kaynak, Suriye’deki UNESCO dünya kültür miraslarının mayınlardan kurtarılmasına yönelik uluslararası koalisyon kurulmasıyla ilgili tekliflerin gelecek hafta yapılacak toplantıda kabul edilebileceğini ifade etti.

Diplomatik yetkili, belgede Suriye hükümetiyle koordinasyon içinde Suriye topraklarında birliklerin ve malzemelerin konuşlandırılması için yol haritası üzerinde çalışma yapılmasının öngörüldüğünü aktardı.

Belge kabul edildikte sonra en geç 30 gün içinde mayından temizleme çalışmalarına yönelik hazırlıkların tamamlanması gerektiğini de belirten kaynak, Tahran’da sağlanacak mutabakatın ardından belgenin 3-4 Mayıs’ta Astana’daki görüşmeler sırasında kabul edilmesinin planlandığını vurguladı.

Haberin Devamı