Gazete Vatan Logo

'Türkiye'nin yeri benim için ayrı'

'Türkiye'nin yeri benim için ayrı'

Dünyaca ünlü sanatçı Lara Fabian, 26 Ağutos'ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak. Türkiye'yle arasında özel bir bağ olduğunu ifade eden Fabian'la konser öncesi konuştuk.

Son dönemde yaşanan olaylardan ötürü pek çok konser, etkinlik iptal ediliyor. Ancak siz büyük bir cesaret örneği gösterip Türkiye'ye geliyorsunuz. Ne hissediyorsunuz?

Konser ve etkinliklerin iptal olması üzücü tabii ki. Ben Türkiye’yi yakından takip ediyorum. 15 Temmuz gecesi olayları bizzat Türk asıllı bir menajerimle birlikte takip ettik. Cesareti gerektiren bir durum olmadığını biliyorum, belki diğer yabancı sanatçılar durumu benim izlediğim gibi takip etmemişlerdir. Ayrıca önemli olan benim konserimin iptal olup olmaması değil, Türkiye'nin huzura kavuşması. Toplumun yaşadığı bu travma karşısında, konserlerimi iptal etmek değil, özellikle gelmek istiyorum.

Yakın dönemde Mustafa Ceceli'yle düet yaptınız, Sezen Aksu'nun şarkılarını Türkçe yorumladınız... Gelecekte tekrar bu tarz projeleri görecek miyiz?

Haberin Devamı

Türkiye'nin müzik dünyası çok zengin. Düetten de öte, dinlemek ve mümkün olsa da tanışmak istediğim birçok sanatçınız var. Sertab Erener, şu an dünyadaki en iyi seslerden biri. Türk sanat müziğini de keşfettim. Bülent Ersoy'un yorumları çok etkileyici. Ajda Pekkan'ın kariyeri baş döndürücü.

Türkiye'yle aranızda nasıl bir bağ var?

Birçok ülkede konser veriyorum ancak şurası bir gerçek ki ülkenizin bendeki yeri ayrı. Menajerim de Türk asıllı, Türkiye’de olup bitenleri yakından takip etme şansım oluyor.

Sesinizle, müziğinizle insanlara ilham kaynağı oluyorsunuz... Peki sizin ilham kaynaklarınız neler?

Sanatımda başlıca ilham kaynağım insanlar. Etrafımızdaki kahramanlar, ailelerini mutlu etmek için çırpınan, günlük yaşam mücadelesi veren, yeniden ayağa kalkan ve aşık olan insanlar...

HEDEFİM MÜZİĞİMLE DÜNYAYI DOLAŞMAK

Lara Fabian söz konusu olduğunda insanların aklına halen "Je t'aime" ve "I will Love Again" geliyor... Kariyerinizde arzu ettiğiniz noktada mısınız? Yoksa yeni hedefler var mı?

Besteler ve sözlerim aracılığıyla dinleyicilerle bir duygusal bağ oluşturabiliyorsam hedefime ulaştım demektir. Şu an yeni bir İngilizce albüm üzerinde çalışıyorum, bu daha öncekilerine göre çok farklı albüm olacak. Hedefim, müziğimle dünyayı dolaşmaya devam etmek ve insanlarla müziğim vasıtasıyla bir duygusal bağlantı kurmak.

Haberin Devamı

BAŞARIMIN NEDENİ KİMLİĞİMİ KORUMAM

Albümleriniz dünya üzerinde 20 milyonun üzerinde sattı. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Müzik yaparken, şu kadar albüm satacağız gibi bir hedefim olmadı. Müziğimle bu kadar insana ulaşabildiysem, bu benin için muazzam bir mutluluk. Hayatımı tabii ki değiştirdi, ama bu benim kimliğimi değiştirmedi. Belki de başarının bir nedeni de kimliğimi korumam. Sahnede gördüğünüz kadın, sahne arkasında ve günlük hayattaki kadın. Bunlar birbirinden farklı değil.

Son olarak bu ay sonunda Çeşme'deki konsere gelenleri neler bekliyor? Henüz 17 yaşındayken gerçekleştirilen uluslararası bir müzik yarışmasına burada katılmışsınız...

Çeşme Festivali Eurovision dışında ilk kez sahneye çıktığım yer. Benim için önemli bir hatıra, bunca yıl sonra geri dönmenin benim için duygusal bir boyutu var. Beraber güzel vakit geçireceğimizden eminim.

Haberin Devamı