Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’nin dünyada eşi benzeri yok’

5 kıtada 46 ülke gezerek deneyimlerini paylaşan sosyal medyanın son yıllardaki en gözde gezi fenomenlerinden Nicola Easterby, “O kadar ülke içinde beni en çok etkileyeni Türkiye oldu” dedi.

‘Türkiye’nin dünyada eşi benzeri yok’

Avustralya’nın Brisbane kentinde fotoğrafçılık eğitimi alan 22 yaşındaki Nicola Easterby, ani bir karar vererek üniversiteden ayrıldı ve dünyayı gezerek yaşamını kazanmak için yollara düştü. Genç kız hayalini gerçekleştirmek için sosyal medya hesapları ve bir de blog kurdu. Ardından Kamboçya’ya kendi cebinden yaptığı seyahatin fotoğraflarını ve buradaki izlenimlerini Instagram üzerinden ve kişisel gezi blogundan paylaştı. Büyük beğeni toplayan yazı ve fotoğrafların ardından seyahatlerin ardı arkası kesilmedi. İlgi ve takipçi sayısı çoğaldıkça sponsorlar da genç bloggerı finanse etmeye başladı. 1 yılı aşkın süre içerisinde Avustralyalı kadın 5 kıtada 46 ülkeye seyahat etti. Takipçi sayısı 250 bine ulaştı. Gidip gezdiği ülkeler için cebinden para harcamadığı gibi, üzerine para kazanmaya başladı.

Dünya basınında da defalarca haber olan fenomen blogger “Gittiğiniz ülkeler içinde sizi en çok etkileyen hangisi oldu?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor: Bu aslında çok zor bir soru. Gittiğim her ülke bende bir şeyler bıraktı. Ama içlerinde Türkiye’yi ayrı bir kenara koyuyorum. Türkiye bir çok farklı yönden dünyada eşsiz bir ülke. İki kıtaya yayılan Doğu ile Batı’nın bir araya geldiği, Avrupa ve Ortadoğu etkisinin karışımını net bir şekilde görebildiğiniz bir yer. Doğası harika. Bir an kendinizi Kapadokya’nın Ay’a benzeyen yapısı içinde, hemen sonra Pamukkale’deki kalsiyum havuzlarında bulabiliyorsunuz.”

Haberin Devamı