Gazete Vatan Logo

‘Türkiye mahcup durumuna düşecek’

Bahçeli, hükümeti MİT TIR’ları üzerinden eleştirdi: Bu utanç verici durum Türkiye’yi uluslararası toplumda suçlu ve mahcup durumuna düşürecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bayburt’ta Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli şunları söyledi:

YA HUZUR YA HÜSRAN: Dokuz gün sonra ya huzur ya da hüsran kazanacak. Ya Türkiye kazanacak, ya da milliyetsizler istikbalimizi karartacak. Başka bir seçenek kalmamıştır. Artık sinsi oyunlar bitmelidir. Artık rezalet serüvenleri kapanmalıdır. Artık ihanetin perdesi yırtılıp atılmalıdır. Oyalanacak vakit yoktur. Tehdit çok yakındır. Tehlike her köşededir. Zulüm her yerdedir. Zorba kontrol ve denetimden çıkmıştır.

YALAN SÖYLEDİLER: 19 Ocak 2014’te ihbar üzerine Adana’da MİT TIR’ları Cumhuriyet Savcılığı tarafından durdurulmuştu. Erdoğan aylarca buna ‘ihanet’ dedi. Davutoğlu da Erdoğan’dan aldığı buyruklar doğrultusunda aynı tavır içinde oldu. Ağız birliği ederek TIR’larda ilaç olduğunu söylediler. Milli güvenliği ve devlet sırrını bahane gösterdiler. Türkmenlere yardım götürüldüğü yalanını söylediler. Jandarma personeli cezaevine atıldı. Savcıya hayatı zindan edildi. Şimdi tüm gerçekler fotoğraflı bir şekilde ortaya çıkmıştır. MİT TIR’larının içinde bir şehri tümden havaya uçuracak silah ve mühimmat olduğu açıklığa kavuşmuştur.

Haberin Devamı

UTANÇ VERİCİ: Bu utanç verici durum Türkiye’yi uluslararası toplumda suçlu ve mahcup durumuna düşürecektir. Bayburt’tan soruyorum; Erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkıyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir? Barzani’ye, PKK’ya, PYD’ye ağır silahlar verilmiş midir? AKP, siyasi namusu varsa bu soruları aydınlatmalıdır. MİT TIR’ları AKP’nin elinde patlamıştır. Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun şiddet, dehşet ve vahşet planları çıkmıştır. AKP’ye dersini verecek misiniz? Türk milleti hiç bu tür bir karaborsa siyasetine rastlamamıştır. Yalan bunlardadır. İnkar bunlardadır. Talan bunlardadır.Yağma bunlardadır. Allah’la aldatma bunların mesleğidir. “

1952 model cip hediye edildi

Bahçeli, Gümüşhane’den Bayburt’a gitmeye hazırlanırken, i 58 yaşındaki Mehmet Kızılet otel bahçesine 1952 model ’Willys Wagon’ marka cipi getirerek hediye etti. Bahçeli, cipi inceledi ve “Ankara’ya kadar gelir mi?” diye sordu. “Evet” yanıtı üzerine Bahçeli’nin korumaları Kızılet’in telefon numarasını aldı. Kızılet, istendiği takdirde otomobille Ankara’ya giderek parti genel merkezinde teslim edeceğini anlattı.

Haberin Devamı