Gazete Vatan Logo

‘Türkiye ile eskiye döneceğiz’

Başkan Trump, dün Rahip Brunson’ı Beyaz Saray’da ağırladı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum, ilişkilerde eskiye dönmek için çok büyük bir adım” dedi

‘Türkiye ile eskiye döneceğiz’

Türkiye’de 35 yıl hapisle yargılanan ve önceki gün bırakılan Rahip Andrew Craig Brunson, askeri uçakla Almanya’dan ABD’ye uçtu ve Marryland’deki Andrews Hava Üssü’ne indi. Brunson’ı alanda yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Başkan ile görüşmek için Beyaz Saray’a geçti. Brunson’ı kabul eden Trump, Türkiye’ye ve Erdoğan’a üç kez teşekkür etti, ‘Türkiye’ye karşı çok kötü davrandık ama hiçbir şekilde anlaşma yapmadık. Gerçekten Türkiye ile yakınlaşma şansımız var’ ifadelerini kullandı. Trump, sözlerine şöyle devam etti;

Obama yönetimini eleştirdi

Sizinle gurur duyuyoruz çok teşekkürler. Hepimiz için çok özelsiniz. Tüm bu insanlar sizin için mücadele etti, savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. ‘Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak’ dedik. Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Obama yönetimi bu olayı çözemedi. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi. Bu iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri eskiye döndü recek. Şu an Türkiye ile harika bir ilişkiye sahip olma şansımız var.

Haberin Devamı

Yönetime teşekkür

Brunson ise ‘Öncelikle ailemle vakit geçirmek istiyorum Yönetime, hükümetimize, devletimize teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkeyi çok seviyoruz. Dün akşam Almanya’ya gittim ve orada bana bir Amerikan bayrağı verdiler, gözlerime inanamadım. Gerçekten harika bir andı. Bu ülke için her zaman dua edeceğim’ dedi.

Türkiye’yi çok seviyorum

Trump’ın “Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?’ sorusuna Brunson, “Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum” yanıtını verdi. Trump da “Türk halkı büyük bir halk, bunu biliyorum” dedi.