Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’de zehirlendim’ dedi, yalan çıktı!

İngiliz sporcu Leon Roberts’ı tıka basa yemek yediğini gösteren fotoğraflar rezil etti.

‘Türkiye’de zehirlendim’ dedi, yalan çıktı!

İngiltere’de vücut geliştirme sporuyla uğraşan Leon Roberts, tatil için Marmaris’e geldi. Döndüğünde sağlık sigortası şirketine başvurdu. Kaldığı otelde yediği yemekten zehirlendiğini, bu nedenle iki hafta boyunca yataktan kalkamadığını belirterek kendisine tazminat ödenmesini talep etti. Ancak durumdan şüphelenen sigorta yetkilileri Roberts’ın sosyal medya hesaplarını incelediklerinde iki haftalık tatil süresinde İngiliz’in Türkiye’de birçok farklı yerde yemek yerken ve eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını buldu. Olayı ibret olsun diye İngiliz basınına servis etti. The Sun gazetesi sahtekar vücutçuyu ifşa edilince İngiliz adam geri adım attı, ‘Talebimi geri çekiyorum’ dedi.

‘Zehirlenme yalanından bıktık’

Türkiye’ye seyahat eden İngiliz turistlerin özellikle son iki yıldır tatil dönüşünde ‘gıda zehirlenmesi’ şikayetiyle İngiltere’de tatil ücretinin 10 katını aşan düzeylerde açtıkları tazminat davaları, tur operatörleri ve otelcileri isyan ettirdi.

Sadece İngilizler!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) İngiltere Büyükelçiliği ile temasları sonunda İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına uyarıda bulundu. Uyarıda, Türkiye’ye seyahat edecek İngiliz vatandaşlarına, gerçek dışı hastalık bildirimi halinde İngiltere ve Türkiye’de yasal işlem yapılacağı duyuruldu. Şikayetlerin sadece İngiliz turistlerden geldiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı şunları söyledi: “Otelde 1000 insan yemek yiyor, sadece İngiliz turistten şikayet geliyor. Gerçekten problem yaşamışlarsa gelsinler oteldeki doktora görünsün ve orada raporlansın. Ama döndükten 6 ay, 1 sene sonra oradaki açıkları kullanarak yapmaları bizim için haksızlık.”

Haberin Devamı