Gazete Vatan Logo

'Türkiye’de nasıl seviliriz?'

Hyundai’nin 41 yaşındaki veliahtı Türk gazetecilerle ilk kez Frankfurt’ta konuştu

İzmit fabrikasının kapasitesini yeni yatırımla 200 bin adede çıkarmaya hazırlanan Hyundai’nin Başkan Yardımcısı Eui Sun Chung, Türkiye ile Güney Kore’nin kardeş ülke olduğunu belirterek, “Ülkeler arasındaki iyi ilişkilerin devamını sağlayacak her türlü yatırıma hazırız. ‘Türkiye’de hangi modeli üretirsek daha çok seviliriz’ diye bakıyoruz” dedi

İzmit fabrikasındaki yatırımlarını büyütmek için Güney Kore ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması’nı bekleyen Hyundai’nin patronu Türkiye’ye odaklandı. Yeni model üretimiyle Türkiye’deki fabrikasının kapasitesini 90 bin adetten 200 bin adede çıkarmak için son viraja giren Hyundai Motor’un Başkan Yardımcısı Eui Sun Chung, “Türkiye’de ürettiğimiz ve gelecekte üreteceğimiz modellerle hedefimiz yüksek satış rakamları değil, önceliğimiz en beğenilen marka olmak. Türk müşterinin istekleri, beklentileri çok önemli” açıklaması yaptı.
Dünyanın 5’inci büyük otomotiv devi Hyundai Motor Company’nin patronu Mong Koo Chung’un oğlu, grubun veliahtı Eui Sun Chung, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen özel gecede sorularımızı yanıtladı.
2.1 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan 41 yaşındaki Chung, kısa bir süre önce özel uçağı ile ilk kez geldiği İstanbul ve Antalya’dan çok etkilendiğini söyledi. Türk otomotiv sektörünün son dönemde büyük aşama kaydettiğini ve büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Chung, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin devamını sağlayacak her türlü adımı atmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Müjde için yine gelecek

Hyundai’nin ‘New thinking, new possibilities’ sloganıyla bütün dünyada yepyeni bir strateji izlediğini belirten Hyundai Motor’un Başkan Yardımcısı Chung, ülkemizle ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “İki ülke arasında geçmişi olan bir kardeşlik ilişkisi mevcut. Bu nedenle Türkiye’de yeni yatırımlar için çok istekliyiz. Kardeşlik ilişkisi aramızın her zaman iyi olmasını gerektiriyor. Türkiye’de de nelere önem veriliyor, otomobil müşterisi ne istiyor, merak ediyoruz. Türkiye’de hangi modeli üretirsek seviliriz, ona bakıyoruz. Türk tüketicilerinin bizim hakkımızda ne düşündüğü çok önemli. Çünkü biz kısa süre içinde en beğenilen marka olmayı hedefliyoruz.”

Yeni yatırımın hayata geçirilmesi beklenen 2012 yılının ilk yarısında yeniden Türkiye’ye gelecek olan Eui Sun Chung, Hyundai’nin varlığını güçlendirerek sürdüreceğini belirtti.
“Türkiye’de yatırımcı olmaktan çok memnun ve istekliyiz” diyen Chung, markanın yeni hedefleri doğrultusunda tek modeli her yerde satmak yerine bölgelere göre modeller geliştirmeye yöneldiklerini söyledi ve ekledi: “Avrupa’da başarı yakalayan i20 ve yeni ürünümüz i30 bunun en büyük örneği.”

Eui Sun Chung, Türkiye’deki şirketlerinin yönetiminden büyük memnuniyet duyduklarını ve kârlı sonuçlar yakaladıklarını sözlerine ekledi.

33 milyar $’lık imparatorluğu yönetecek

Dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi olan Hyundai’nin yeni patronu konumundaki Eui Sun Chung, 73 yaşındaki Hyundai Motor Company Başkanı Mong Koo Chung’un en büyük oğlu. Mong Koo Chung 2005 yılında Türkiye’ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yapmayı istedikleri yeni yatırımlar hakkında görüşmüştü. Hyundai imparatorluğunun veliahti Chung aynı zamanda Dünya Olimpiyat Komitesi’nde görev yapıyor. Hyundai 2010’da 33 milyar dolar ciro ve 4.7 milyar dolara kâra ulaşarak tarihi rekoruna imza atmıştı.

Haberin Devamı