Gazete Vatan Logo

'Türkiye Davutoğlu’nun o yayı gibi gergin'

Başbakan Davutoğlu’nun operasyonlarda sivil ölüm olmadığı sözlerine tepki gösteren CHP’li Tanrıkulu, “Bilim adamı etiği varsa nasıl öldüklerini açıklar” dedi

'Türkiye Davutoğlu’nun o yayı gibi gergin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti kampı sırasında ok atma etkinliğine katılmasını kastederek, “Davutoğlu’nun attığı ok, insan haklarına, demokrasiye, yaşam hakkına atılan oktur” dedi. Tanrıkulu, dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini, AİHM’nin, tedbir konusunda karar vereceğini anımsatan Tanrıkulu, bu kararın insan hakları ortamına hizmet vermesini temenni etti. Tanrıkulu, her gün kadın, çocuk ölümlerine tanık olduklarını, Sur, Cizre ve Silopi’de son bir ayda 24’ü kadın olmak üzere 70 kişinin öldürüldüğünü iddia etti. Tanrıkulu, Davutoğlu’nun, “sivil ölüm olmadığını” söylediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sivil ölümler var’

“Davutoğlu’nda bilim adamı etiği varsa nasıl öldükleri konusunda açıklama yapar. Afyonkarahisar’da okun etrafına geçip, güç gösterisinde bulunup, bir gözünü kısıp hedefi vurduğu imajı yaratmanın, algı operasyonlarının, bu ölümlerle alakası yok. Bu ölümleri örtmüyor. Türkiye, o yayı gerdiği gibi gergin durumda. Attığı ok, insan haklarına, demokrasiye, yaşam hakkına atılan oktur. Türkiye, gerdiği o yay gibi gerilmiş durumda. Ok hedefi vurdu mu, karavana mı attı bilmiyoruz. Sayın Başbakan’ın, sadece gözü kısık bir pozu vardı.”

Haberin Devamı