Gazete Vatan Logo

‘Türkiye Cumhuriyeti cezaevine dönüştürüldü’

Kılıçdaroğlu, “Bu yapıyı sindiremiyoruz...


Kılıçdaroğlu, “Bu yapıyı sindiremiyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti adeta bir kısmı için kapalı, bir kısmı için açık cezaevi haline dönüştürülmüştür. İstiyoruz ki, bu ülkede adalet herkes için olsun” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, İstanbul’da Sarıyer Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Konuşmasında, hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

BASKILARA RAĞMEN: AKP şöyle bir algı yaratmak istiyor, ‘CHP’li belediyeler çalışmıyor.’ Bütün baskılara rağmen CHP’li belediyeler, kendi belde halklarına en güzel hizmeti vermeye çaba harcıyorlar. Bunun altını özellikle çiziyorum. Bütün baskılara rağmen en iyi hizmeti CHP’li belediyeler olarak vermeye devam edeceğiz. Şöyle bir örnek vereyim; İzmir anakent belediyesinde görev yapan AKP’li müfettiş sayısı 80’dir. Dünyada örneği yok bunun. ’Acaba biz bu belediyeyi nasıl çalışamaz konuma getiririz?’ Bunun için çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, sosyal demokrat belediyeleri halka hizmetten alıkoyamayacaklardır.

YAKIŞMIYOR: Bir ülkede adalet yoksa, o ülkede demokrasi yoktur. Bir ülkede sağlıklı adalet dağıtılmıyorsa, o ülkede insanların umudu yok demektir. Bir ülkede adalet olacak ki, bir sorunla karşılaşan yurttaş, ’benim başvuracağım, benim de hakkımı arayacağım bir yer var’ diyecektir. Ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti adeta bir kısmı için kapalı, bir kısmı için açık cezaevi haline dönüştürülmüştür. Bu yapıyı sindiremiyoruz. 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmıyor. İstiyoruz ki bu ülkede adalet herkes için olsun.

HİBRİT DEMOKRASİ: Bunun mücadelesini yapacağız biz. Bir ülkede iş adamları konuşamıyorsa, sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir. Sakın sanmayın ki bunu ana muhalefet partisi olarak sadece biz söylüyoruz. Hayır, bunu dünyanın bütün gelişmiş ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları söylüyor. Türkiye’deki demokrasi ’hibrit demokrasi’ olarak adlandırılıyor. 21. yüzyılın Türkiye’sine bu yakışmaz. 21. yüzyılın Türkiye’sinde herkes düşüncelerini özgürce söylemeli, herkes rahatlıkla istediği toplantıyı, istediği mitingi gerçekleştirebilmelidir. Özgür, bağımsız ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye, saygın, tutarlı bir adaletle ancak olabilir. Tek istediğimiz adalettir. İsteğimiz hukukun üstünlüğüdür.

Ankara Etimesgut İlçe Başkanı görevden alındı

CHP Ankara İl Yönetimi, Etimesgut İlçe Başkanını değiştirdi. Eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Aralık ayında aşure dağıtım törenine katılarak destek verdiği Etimesgut İlçe Başkanı Candan Er görevden alınarak yerine Memet Yula atandı. 1999’da Ankara milletvekili adayı olan, 2000 yılında PM üyeliği de yapan Yula, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütüyordu. Görevden alınan Candan Er, Aralık ayında aşure dağıtım programı düzenlemiş ve bu programa Deniz Baykal, Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı gibi isimler katılmıştı.


Haberin Devamı