Gazete Vatan Logo

‘Türkiye çok yardım etti, Erdoğan’ın adını çay bitkisine verdik’

Büyükelçi Wijeratne, Rize ziyaretinde Sri Lanka hükümetinin Erdoğan’ın adını bir çay bitkisi türüne verdiğini açıkladı.

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı ziyaret etti. Vali Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, Sri Lanka’nın önemli bir çay ülkesi olduğunu ve Türkiye’nin de çay yetiştiriciliğinde önemli yerde bulunduğunu belirtti. Büyükelçi Wijeratne ise Türkiye ile ilişkilerinin 150 yıllık geçmişe sahip olduğunu, babası Hema Wijeratne’nin Türkiye’ye yönelik çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk tarafından altın madalya ile ödüllendirildiğini kaydederek, “Babam 20 yıl fahri konsolosluk yaptı.

‘Gurur duyuyorum’

Türkiye ailemizin ikinci vatanı. Türkiye bizim için çok değerli. 2005 yılında yaşanan tsunamide de ilk yardım getiren ülkelerin başında geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Sri Lanka’yı ziyaret eden dünya liderlerinin başında geliyor. Başbakan Erdoğan’ın memleketinde olmaktan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

Türkiye’de toplanan yardımlarla Sri Lanka’da bir köy oluşturulduğunu vurgulayan Wijeratne, “Türkiye’nin yardımları nedeniyle Sri Lanka hükümeti olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını bir çay bitkisi türüne verdik. Kardeş şehir projesi çalışmaları ile önümüzdeki günlerde bu özel çay bitkisini Türkiye’ye ve Rize’ye getirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı