Gazete Vatan Logo

‘Türkiye çocuk dolu büyümek istiyoruz’

Teknosa, Disney Collection ürünlerinin satışına 71 mağazasında başladı. Disney Collection, ilk kez bir teknoloji zinciriyle işbirliği yaptı. Teknosa ilk yıl 100 milyon TL ciro hedeflerken Walt Disney’in yetkilisi Giovanni Mastrangelo, “Türkiye’de çok aile ve çocuk var. Burada büyümek istiyoruz” dedi.

‘Türkiye çocuk dolu büyümek istiyoruz’

Teknosa, The Walt Disney Company çatısı altındaki Disney Collection ürünlerinin satışına başladı. Türkiye genelinde 31 ildeki 71 mağazasında, 100-150 metrekarelik özel alanlarda satışa sunulan Disney Collection’da 6 ana kategoride 300’ü aşkın ürün çeşidi yer alıyor. ABD ve Meksika’dan sonra Teknosa ile dünya genelinde 3’üncü ülkeye giren Disney Collection, aynı zamanda tarihinde ilk kez bir teknoloji perakendeciliği markası ile işbirliğine imza atmış oldu.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, işbirliğine ilişkin olarak, “Hedefimiz, teknoloji ve eğlence ürünlerinde herkes için ‘tek adres’ olmak. Ailenin her yaştan üyesi Teknosa mağazalarına girdiğinde ihtiyacı olan veya istediği tüm teknoloji ve eğlence ürünlerini bulabilecek” dedi.

Bu yıl 100 milyon TL gelir hedeflediklerini kaydeden Gürcan, “Disney Collection ürünlerinin TeknoSA’lara girmesi ile birlikte mağazacılıkta da farklı bir konsept oluşturduklarını belirten Bülent Gürcan, “The Walt Disney Company işbirliği ile birlikte 10 milyon TL seviyesinde yatırım gerçekleştirdik. Ayrıca 150 kişiyi de işbirliği kapsamında istihdam ettik. Bu arkadaşlarımıza çocuklara nasıl davranacaklarına dair de eğitim verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

150 kişiye istihdam

The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo da Türkiye’nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Mastrangelo,”Çünkü Türkiye aile ve çocuk dolu, burada büyümek istiyoruz. Bu işbirliği aynı zamanda, The Walt Disney Company’nin Türkiye pazarına olan inancının ve Türkiye’de daha fazla aileye ulaşmak için yeni fırsatları değerlendirdiğinin de önemli bir göstergesi” dedi.

Mastrangelo, şu anda Türkiye’de Disney Store açma planlarının ise olmadığını vurguladı.

Teknosa daha ‘fit’ olacak

BÜLENT Gürcan, şu anda 250 civarında mağazaları olduğunu, yılı 230-250 mağaza arasında kapatmayı hedeflediklerini anlattı. Büyük metrekarelere değil verimliliğe öncelik vereceklerini kaydeden Gürcan, “Fit, yalın ve entegre bir Teknosa geliyor. Bu kapsamda beyaz eşyayı shop in shop’a çevireceğiz. Beyaz eşyada yeni bir modelle müşterilerimize ulaşacağız. Her 100 müşterinin 76’sı internetten fiyat bilgisi alıp geliyor mağazaya. Bu yüzden de metrekarede verimliliğe önem vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı