Gazete Vatan Logo

‘Türkiye bizi unutmasın’

Hatay’ın karşısında bulunan Suriye Türkmen Dağındaki Türkmenler, ellerindeki köyleri koruyabilmek için mücadele veriyor.

‘Türkiye bizi unutmasın’

Suriye’nin sahil kenti Lazkiye kuzeyinde yer alan Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenler, tek umutlarının Türkiye olduğunu ifade ederek, “Bizi unutmayın” çağrısı yapıyor. Rejim ve Rus bombardımanı sırasında Türkiye gündeminde sıkça konuşulduklarını ancak son dönemde Türkmen Dağı ve kendilerinin unutulduğunu anlatan Türkmenler, şunları söylüyor:

Önce Allah sonra Türkiye

Şu anda Soçi mutabakatı sağlandı ve ateşkes başladı. Rejim her ne kadar bu ateşkese uymasa da biz Türkiye’nin isteğiyle harfiyen uyduk. Rejim ağır silahlarını vermedi ama biz teslim ettik. Şu anda saldırı olursa rejimin tankına biz hafif silahlarla karşılık vereceğiz. Bizim önce Allah sonra Türkiye’den başka güvencemiz yok. Biz şu anda kendimizi unutulmuş gibi görüyoruz. Ama burada saldırı, bombardıman ve çektiğimiz acılar devam ediyor. Bu nedenle Türkiye’nin buraya daha sıcak bakmasını ve bizi sahipsiz bırakmayıp unutmamasını istiyoruz.