Gazete Vatan Logo

‘Türkiye 24 saatte ele geçirilebilir’

Referanduma sunulan sistemin hesap vereni olmadığını vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu sistemde bir kişiyi, başkanı ikna ettiğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni en geç 24 saat içinde ele geçirebilirsiniz” dedi.

‘Türkiye 24 saatte ele geçirilebilir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak referandum için partisinin başlattığı kampanya kapsamında ilk mitingini Amasya’da yaptı. Mitingde CHP’nin kampanyada kullanacağı ilk müzik seslendirildi. Konuşması sırasında slogan atılmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği paketini anlattı, “Her partiden insana kardeşime sesleniyorum. Biz Türkiye’de yaşıyorsak aynı havayı teneffüs ediyorsak bir anayasa hepimizin canını ve malını güvence altına alan bir anayasa olmalıdır. Bir uzlaşma belgesi olmalıdır” dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

‘Apartman bile denetlenir’

“Sandığa giderken düşünün elinizi vicdanınıza koyun. Bu işin vebalı ağırdır. Sevgili anneler size sesleniyorum. Siz freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz. Siz nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Bu getirilmek istenen sistemin freni yoktur, çünkü hesap vereni yoktur. Apartmanı bile denetliyoruz koskoca Türkiye Cumhuriyeti denetim dışında kalıyor.”

‘Asıl tehlike...’

Haberin Devamı

“Bu sistemin asıl tehlikesi nerede onu size anlatayım. Bütün yetkiyi bir kişiye verdik. Devleti yeniden yapılandırıyor. İstediği kişileri atayabiliyor. Eğer bu bir kişiyi bir devlet kandırırsa, bir grup kandırırsa, bir kişi kandırırsa 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirir. Hiçbir mekanizması yoktur. Müsteşarları o tayin edecek, bakanları o tayip edecek. Genel müdürleri, emniyet müdürlerini, müftüleri, müsteşar yardımcılarını, daire başkanları o tayin edecek. Devletin bütün kadroları 24 saat içinde değişir. Hani diyorlar ya FETÖ. FETÖ örgütü devleti ele geçirmek için ne kadar çalıştı. 30, 35 yıldır çalışıyor diyorlar. 30, 35 yıla gerek yok bir kişiyi kandıracaksın, bir kişiyi ikna edeceksin devleti zaten ele geçiriyorsun. Osmanlı’da da tek kişi yoktur.”

‘Neden büyükelçi orada yoktu?’

“Hollanda’ya iki bakanımız alınmadı. Milli bir meseledir. Biz de destekledik. Ama bir şey söyleyeyim, Sayın Dışişleri Bakanımız gittiğinde bizim büyükelçimiz neredeydi. Hiç duydunuz mu? Niye büyükelçi konuşmaz. Nerede bu büyükelçi. Bir Dışişleri Bakanı bir ülkeye gidecek, gittiği ülkede kendi ülkesinin büyükelçisi onu karşılamayacak. Niye büyükelçi orada yok bunu sorgulamamız lazım.”

Haberin Devamı