Gazete Vatan Logo

‘Türkeş’ atışması hız kesmiyor!

MHP lideri Bahçeli ile eski başbakan Davutoğlu arasında başlayan polemik, AK Parti Sözcüsü Ünal’ın açıklamasına MHP’li Yalçın’ın sert yanıtıyla sürdü

‘Türkeş’ atışması hız kesmiyor!

AK Parti’ye geçerek hükümete giren ve son değişiklikle kabine dışında kalan Tuğrul Türkeş’le ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması üzerine başlayan tartışma dün iki parti arasındaki atışmayla sürdü.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal dün AK Parti toplantısına gelişinde konuyla ilgili soru üzerine, Türkiye’nin geçtiği kritik süreçte bu türden konuşmaların zamanı olmadığını dile getirdi. Ünal, Siyasette nezaket çok önemlidir ve kıymetlidir. Düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik” dedi.

‘Asıl nahoş durum budur’

Bu sözlere MHP’den tepki geldi. Daha önce Davutolğu hakkında ağır bir dille açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün de şunları kaydetti: “Mahir Ünal, bizim açıklamalarımızı ‘hiçbir şekilde arzu etmedikleri, siyasetin nefasetine yakışmayan, nahoş bir durum’ olarak değerlendirmektedir. ‘Siyasi bir eleştirinin hakaretle karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur’ diyen Sayın Ünal, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir. Asıl nahoş durum, budur. Sayın Ünal’ın, Davutoğlu’ndan gelen üslup fukarası beyanları siyasetin hangi ‘nefasetine’ yakıştırdığını merak ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bir başbakan yardımcısına yeni kabinede yeniden görev verilmemesiyle ilgili soruya ‘Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım’ diye gayet ölçülü, seviyeli ama ima içeren bir cevap vermiştir. Bunun karşılığı da aynı dikkatli üslupla verilmeliyken, Davutoğlu, züccaciye dükkânına giren fil misali her şeyi bir anda yıkıp devirmiştir. Sayın Ünal’ın bize siyasi nezaketi öğretmeye kalkması ise fevkalade yakışıksız kaçmıştır.”

Haberin Devamı

‘Sarhoşların seviyesi...’

AK Partili Tuğrul Türkeş dün, “Bu konuda ben bir açıklama yapmayacağım. Bir kere sarhoşların seviyesine inemem bundan dolayı açıklama yapamam. İkincisi de o dönemde yapılanlar ile ilgili sanıyorum ki partim beni savunacaktır” dedi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, Salı günü basın toplantısında, Tuğrul Türkeş’in, kabine dışında kalmasıyla ilgili soru üzerine, “Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım” demişti. Davutoğlu ise Twitter hesabından, “Sayın Bahçeli’nin kendi parti içi meselelere dair sorular karşısında kendi sorunlarıyla yüzleşmek yerine şahsımı hedef göstermesi, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve öncülüğünü yürüttüğü siyasi geleneğe yakışmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine MHP’li Yalçın, “Sayın Davutoğlu’nun rotayı şaşırmış, zillet ve rezalete dalmış haliyle liderimize laf etmesi kabullenilemez” ifadesinin de yer aldığı sert bir açıklama yapmıştı.