Gazete Vatan Logo

‘Türkçe yanıltıcı Matematik kolaydı’

‘Türkçe yanıltıcı Matematik kolaydı’

‘Sınava okulumuzda girmek stresimizi azalttı’

TEOG sınav sisteminde her öğrenci kendi okullarında sınava girdi. Bu durumdan hem aileler hem de öğrenciler memnun oldu. Okul bahçesinde çocuğunu bekleyen velilerden Fatma Ekin sınavların kendi okullarında yapması bir nebze de olsa heyecanlarını basıtırıyor derken öğrencilerde, “Çıktığımız zaman etrafımızda tanıdık insanlar olması bizi sınav stresinden uzaklaştırıyor. Sınava normal okul formalarımızla geldik. Molalarda arkadaşlarımızla konuştuk. Normal bir sınav havası yaşadık. Bu da bizi rahatlattı” dedi.

YÖK formasyonda kontenjanı kaldırdı

YÖK, Fen ve Edebiyat fakültesi öğrencilerinin öğretmen olmasını sınırlayan, ‘formasyon kontenjanı’ uygulamasına son verdi. Bu karara göre kontenjan sayısını artık üniversite yönetimleri belirleyecek. YÖK, üniversiteden mezun olan öğretmen adaylarının kalitesi ile atanamayan öğretmen sorununa çözüm için ‘formasyon kontenjanı’ uygulaması getirmişti. Fen ve Edebiyat fakültesi öğrencilerine öğretmenlik yolunu açan, pedagojik formasyon sertifikası için 40 bin öğrencilik sınır getirilmişti. Ancak öğrenciler ile vakıf üniversitelerinden gelen büyük tepkiler üzerine YÖK Yönetim Kurulu, ‘formasyon kontenjanı’ uygulamasına son verilmesine karar verdi. Sınırlamayı kaldıran yeni kararla, kontenjan belirlenme yetkisi de üniversitelere bırakıldı. Artık her üniversite, eğitim kapasitesine göre kontenjanını belirleyecek.

Haberin Devamı

- Yiğitcan Uzunçelik (13): Ben sınavı çok rahat bitirdim. Matemetik özellikle çok kolaydı. Sadece biraz stres vardı üstümde ama beni engellemedi.

- Levent Denizkaya (13): Son bir kaç gündür kendi kendime çok fazla stres yaptım. Ama soruları görünce derin bir nefes aldım. Bugünkü sınav çok güzel geçti. Umarım yarında aynı şekilde geçer.

- Tolga Çulha (13): Sınav bana göre kolaydı. Türkçe’de bazı sorular yanıltıcıydı ama beni zorlamadı. Uzun zamandır hazırlanıyorum. Kendimden emin girdim. İyi sonuçlar bekliyorum.

- İbrahim Doğan: Çok fazla stres yaptım. Daha iyi olabilirdi. Sorular kolaydı ama stres ile birleşince biraz zorlandım.

Haberin Devamı

- Gamze Parlak (13): Sınavda matematik beni biraz zorladı. Ama diğer sınavlarım çok iyiydi. Çok fazla stres yaptım ama yarınki sınavda bu hataya düşmeyeceğim.

- Melis Karabiber (13): Çok fazla çalıştım ve karşılığını bugün aldım. Benimle beraber ailemde aynı stresi yaşadı ve onlarda benimle birlikte en azından bugünlük derin bir nefes aldı. Bazı arkadaşlarım sınavın zor olduğunu söyledi ama beni zorlamadı. İstedğim liseye gitmek için ilk zorluğu başarıyla geçtiğimi düşünüyorum.