Gazete Vatan Logo

‘Türk manken darp edildi’ büyükelçilik mahkemelik oldu

Manken-koreograf Belgin Saydan, Fas Büyükelçiliği’nin düzenlediği ve organizatör olarak görevlendirildiği tanıtım gecesinde darp edildiği iddiasıyla savcılığa başvurdu

‘Türk manken darp edildi’ büyükelçilik mahkemelik oldu

Fas’ın Ankara Büyükelçiliği’nin tanıtım gecesinde Türk mankenlere yönelik darp iddiası, yargıya taşındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaya konu olan olay, mayıs ayında yaşandı. İddiaya göre manken ve koreograf Belgin Saydan, gecede düzenlenecek iki ayrı defilenin organizasyonuyla görevlendirildi. Cermodern’deki davet için kulise geçerek hazırlıklara başlayan Saydan kostümleri seçerken, aynı kulisteki Faslı modacılar arasında tartışma başladı. Kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada Türk koreograf da tekme ve yumruklardan nasibini aldı. Bir süre sonra kostümlerin giyilmesi sırasında ise bu kez Faslı kadın modacının fiili saldırısına uğradı.

TARTIŞMA YÖN DEĞİŞTİRDİ

Yaşanan tatsızlıklara rağmen Belgin Saydan ve diğer Türk mankenler, Fas’ın yöresel kıyafetlerini sergiledikleri defileyi tamamladı. Ardından verilen kokteylde ise beklemedikleri bir sataşmayla karşılaştı. Aralarında Büyükelçi Lotfi Aword’un eşinin de bulunduğu Faslı kadınların, konukların önünde “Türk kızları çok çirkin, yürümeyi dahi bilmiyorlar. Bizim gibi güzel değiller” sözleriyle mankenleri aşağıladıkları iddia edildi. Saydan ve 4 Türk mankenin Hilton Otel’de yapılması planlanan ikinci defileye de çıkarılmadıkları öne sürüldü. Büyükelçilik yetkililerinin, defileyi izlemeye giden koreograf Saydan’ı otelden zorla çıkardıkları da iddialar arasında.

Dosyaya göre, olaydan sonra Saydan darp raporu aldı ve iki ayrı karakolda ifade vererek şikâyetçi oldu. Fas Büyükelçisi Lotfi Aword, Müsteşar Soad Soul Eimani ve Faslı kadın modacılar hakkında yasal işlem yapılmasını talep eden Belgin Saydan ayrıca, ikinci defileden alacağı için Arabuluculuk Mahkemesi’ne başvurdu. Elçilikten ise mahkemeye herhangi bir cevap gelmediği belirtildi.

Bu arada büyükelçiliği arayarak bilgi almak isteyen Saydan’a Büyükelçi Aword’un, “Sözleşme bizi bağlamaz. Dokunulmazlığımız var. Kasım ayında görev sürem doluyor. Burada olmayacağım” mesajının iletildiği öne sürüldü. HABERTÜRK’e konuşan Belgin Saydan, “Dört ayı aşkın süre geçmesine rağmen, adliyede henüz evrakların karakolda olduğunu ve soruşturma savcısının bile belli olmadığını öğrendim. Çok şaşırdım” dedi.

FAS BÜYÜKELÇİLİĞİ: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Haberin Devamı

Fas Büyükelçiliği olayla ilgili HABERTÜRK’e şu açıklamayı yaptı: “Bu iddialar doğru değil. Elimizde bu iddiaların doğru olmadığını gösteren görüntüler, belgeler, tutanaklar var. Bahsedilen şahsın amacı şantaj yapmak.” (Habertürk)

Haberin Devamı