Gazete Vatan Logo

'Türk malı' Renault'larla 15'inci kez lider oluruz

Renault, yerli modellerinin performansıyla 2013’te de binek otoda segment liderliğe oynuyor

Şirket, satışlarının yüzde 72’sini oluşturan Oyak Renault’nun Bursa tesisinde üretilen yeni Clio, yeni Clio Sport Tourer, Megane ve Fluence ile 75 bin adet seviyesinde satışa ulaşıp, 15’inci kez ipi göğüslemeyi hedefliyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yeni model atağı ile Renault Grubu’nun (Dacia-Renault) bu yıl pazar payını yüzde 15.2’den yüzde 17’nin üzerine çıkaracağını söyledi.

Aybar, Mayıs’ta crossover Captur’ü piyasaya sunacaklarını, yılın ikinci yarısında yeni Clio’ya otomatik şanzıman seçeneğinin ekleneceğini belirterek, “Yeni ürünlerle satış performansımız artacak. Yıl sonunda Renault binek otoda 15’inci kez liderliği elde edecek” diye konuştu.

Dacia’da hedef ilk 5’e girmek

İbrahİm Aybar, Renault’da bu yıl birçok yeniliğin olcağını belirterek, şunları kaydetti: “Scenic, Grand Scenic, Latitude, Kangoo yenileniyor. Fluence Z.E.’nin ardından yine yüzde 100 elektrik motorlu ZOE de 2014’ün başında geliyor.”

Dacia tarafında da önemli başarı yakaladıklarını ifade eden Aybar, “Hafif ticari Dokker’la çok güçlendik. Toplam pazarda ilk 9 marka arasındayız. Hedefimiz Dacia ile ilk 5 marka arasına girmek” dedi.

Haberin Devamı