Gazete Vatan Logo

‘Tüm özel okullara teşvik verilecek’

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçen yıl dershanelerden dönüşen özel okullara teşvik verildiğini, bu yıl ise tüm özel okullara teşvik verileceğini söyledi

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da geçen dönem dershanelerden dönüşen okullara giden 167 bin öğrenci için teşvik verildiğini, önümüzdeki dönemde ise tüm özel okullara giden öğrenciler için teşvik verileceğini söyledi.

Antalya’da 19’uncusu düzenlenen Milli Eğitim Şurası’nda, gerek yaş, gerek meslek, gerek cinsiyet, gerek bilgiler itibariyle eğitim dünyasının tam bir yaz-boz tahtası olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kovboy filmlerinden örnek verdi. Eskiden kovboy filmlerinde bir ‘saloon’ olduğu ve sık sık kavga çıktığından bahseden Avcı şöyle konuştu: “Fakat bir köşede de piyanist piyanosunu çalmaya devam eder. Bazı filmlerde piyanistin başucunda ‘Lütfen piyaniste ateş etmeyin’ cümlesi asılıdır. Ben de böylesine bir topyekün altüst olmuş, böylesine bir değişim ortamında Milli Eğitim Bakanlığımız’ın da bu değişime ayak uydurabilmek için, aldığı kararlarla sık sık eğitimi yaz-boz tahtasını çevirmekle eleştirildiğimiz için, yaptığımız işin ne olduğunu bir de böyle anlatmaya çalışıyorum.”

Haberin Devamı

Özellerin ikinci taksidi

Geçen yıl yapılan bir yasal düzenlemeyle anaokulundan liselere özel okullara giden öğrenciler için ciddi teşvik sağladıklarını belirten Bakan Avcı, “Bu sene 200 bin öğrenci için hazırlık yaptık. Ya duyuruda yeterli başarılı olamadığımız ya da yeterince müracaat olmadığından 167 bin öğrencimiz için 535 milyon TL destek vererek özel okullarımıza yönlendirdik. Şu an Şubat ayında ikinci taksitimizi, Haziran’da son taksitimizi ödemiş olacağız. Önümüzdeki dönemde 2500-3500 TL’lik teşvikten tüm özel okulları yararlandıracağız” dedi.

Tercih 25’e çıkacak

Bakan Avcı, geçtiğimiz yıl TEOG sonrası iki tercih listesi olduğu anımsatılması üzerine, listeyi teke indirdiklerini, tercihleri de 15’ten 25’e çıkardıklarını kaydetti. Avcı, bütün bunları da kamuoyunun ve bütün paydaşlarının görüşüne açtıklarını, önerileri beklediklerini bildirdi.