Gazete Vatan Logo

‘Trump, Rusya ve Türkiye’yle birlikte IŞİD’e saldırmaya hazırlanıyor’

İsrail medyası, ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın, IŞİD’e yönelik olarak Rusya ve Türkiye’yle birlikte ortak saldırı düzenlemeye hazırlandığını iddia etti

‘Trump, Rusya ve Türkiye’yle birlikte IŞİD’e saldırmaya hazırlanıyor’

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Kudüs merkezli Debka isimli internet sitesinin iddiasına göre, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn’in, ‘gizli’ bir şekilde Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı Abdullah’la yakın temaslar gerçekleştirdi.

Rusya, ABD, Türkiye ve Ürdün’ün, gizli kapaklı bir şekilde Trump’ın başkan olarak göreve başlamasının ardından gerçekleştirilecek ortak operasyona hazırlandığını savunan site, “Planları Türkiye, Ürdün, Irak ve Körfez ülkelerinden düzenli orduların da operasyonda yer almasını içeriyor” dedi.

‘İLK SOMUT SONUÇ GOLAN’DA ALINDI’

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, IŞİD’le mücadele etmesi halinde Trump’ın ‘doğal ortak’ olacağı yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Debka’daki haberde, şu ifadelere yer verildi:

“Hala ilk aşamalarda olsa da, görüşmeler ilk somut sonucunu verdi: BM Ateşkes Gözlemci Gücü’nün (UNDOF) keşif kolu, Golan’ın Suriye tarafına ulaştı. Kuneytra’nın 4 kilometre doğusundaki üsse konuşlandılar. Yaklaşık 1.000 BM askeri ve 70 gözlemciden oluşan ekibin, Suriye ve İsrail arasında 1974 imzalanan anlaşmaya uygun olarak bölgeyi yakın zamanda sivilleştirmesi bekleniyor.”

Haberin Devamı

'TRUMP JR., PARİS'TE DİPLOMATLARLA GÖRÜŞTÜ'

ABD’nin The Wall Street Journal gazetesi de Donald Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr.’ın, geçen ay Fransa’nın başkenti Paris’teki bir otelde üst düzey diplomatlar ve işadamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Trump’ın görüşmelerindeki ana odaklardan birinin, Suriye’deki çatışmanın çözümü için Rusya’yla işbirliğinin yolunu bulmak olduğu ifade edilmişti.