Gazete Vatan Logo

‘Trump korkusu’ Cruz’a kazandırdı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde gerçekleşen ön seçimlerden Cumhuriyetçilerde Ted Cruz, Demokratlarda ise Bernie Sanders galip çıktı

‘Trump korkusu’ Cruz’a kazandırdı

ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde yarışacak adayların belirlenmesi için yapılan ön seçimlerin Wisconsin ayağında, Cumhuriyetçi aday adayı Ted Cruz, rakibi Donald Trump’ı ağır bir yenilgiye uğrattı. Cruz oyların yüzde 50’sini alırken, Trump’ın desteğinin ise yüzde 33’te kaldığı belirtildi. Associated Press ve Edison araştırma şirketinin yaptığı ankete göre Wisconsin seçmeninin Cruz’u seçme nedeni, Trump’ın başkan olma ihtimalinden duydukları korku. Analistlere göre seçmenler, Trump karşısında mecburen Cruz’a oy verdi.

Siyasi gözlemciler, Wisconsin yenilgisinin ardından Trump’ın temmuz ayında, partinin başkan adayının belirlenmesi için yapılacak kurultayda gereken bin 237 delege sayısına ulaşmasının zorlaştığı görüşünde.

Seçmen heyecan için Sanders’a oyunu verdi

Demokrat Parti cephesinde, adaylık için favori isim olarak gösterilen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Vermont Senatörü Bernie Sanders karşısında yenilgiye uğradı. Sanders’ın oyların yüzde 56’sını aldığı, Clinton’ın oylarının ise yüzde 44’te kaldığı kaydedildi. Wisconsin’deki Demokratların ‘kendilerini heyecanlandıran, halka ilham veren, dürüst bir siyasetçi’ olarak gördükleri için Sander’a oy vermeyi tercih ettikleri yorumları yapılıyor. Arama motoru Google’ın internetteki trendleri ölçen uygulaması ‘Google Trends’ de, Wisconsin’deki seçimler öncesinde Google’da en çok aranan aday adayının Sanders olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı