Gazete Vatan Logo

"Trump ismi tabelalardan silinsin" teklifi kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında, "Müslümanların ABD'ye alınmaması" yönünde propaganda yapan ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının verildiği alt geçidin isminin değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

"Trump ismi tabelalardan silinsin" teklifi kabul edildi

İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen aralık ayı Meclis toplantısında, CHP'li Meclis üyeleri, Mecidiyeköy'de bulunan Trump Yaya Alt Geçidi'nin adının değiştirilmesi için önerge verdi.


CHP'nin İBB Meclis üyeleri Ertuğrul Gülsever, Eyüp Birgün, Tonguç Çoban, Bayram Özata, Murat Ali Talay, Tarık Balyalı, Özgür Aydın ve Muharrem Çatalkaya'nın imzalarını taşıyan yazılı önergede, "ABD'de sürmekte olan başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump, kampanya dönemi boyunca Müslümanlara akıl almaz suçlamalarda bulunmuştur. Şişli sınırları içerisinde bulunan Trump AVM metro bağlantı tüneli, Trump Yaya Alt Geçidi olarak isimlendirilmiştir. Ayrıca bu bölgede ve alt geçitte çok sayıda Trump isimli yönlendirme tabelaları bulunmaktadır. Bu tabelaların Donald Trump'ın Müslümanlara yaptığı hakaret nedeniyle tepki olarak kaldırılmasını ve alt geçit isminin Mecidiyeköy Yaya Alt Geçidi olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Toplantıda oylanan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, Başkanlık makamına havale edildi. Teklifin görüşülüp değerlendirilmesi ve onaylanması halinde, "Trump" ismi tabelalardan silinecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, toplantıda, CHP'li Meclis üyeleri, Sefaköy'deki metrobüs üst geçidinin yenileme işleminin geciktiği iddiasıyla da bir soru önergesi verdi.