Gazete Vatan Logo

"Trump'ın seçilmesi en çok Rusya'nın işine gelebilir"

Bu görüş, Rusya'da uzmanlar arasında yaygın olarak dile getirilmeye başlandı. Putin'in ekonomi danışmanı Sergey Glazyev, "Trump akıllı bir insan. Yaptırımların ABD iş dünyasına da zararlarını görüyor. Yaptırımları kaldıracaktır" dedi.

"Trump'ın seçilmesi en çok Rusya'nın işine gelebilir"

Yatırım bankası Renaissance Capital ile araştırma şirketi Ecstrat’ın uzmanları da aynı görüşte. Analistler, Trump’ın zaferi sonrası Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının yumuşayabileceğini savunuyor.

RBC’nın haberine göre, Renaissance Capital Baş Ekonomisti Charles Robertson, Trump’un seçilmesi sonrası, ABD’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlarının 2017 yılında yumuşayabileceğini öngördü.

Ecstrat uzmanı Emad Mostaque ise, Trump yönetiminin yaptırımları kaldırarak Moskova’ya jest yapabileceği fikrini dile getirdi.

Bloomberg’in görüştüğü uzmanlar, önümüzdeki aylarda ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımların dozunu azaltabileceği ve Rus şirketlerinin yeniden finansmana erişminin kolaylaşabileceği tahmininde birleşti.

Trump, başkan seçilmesi halinde Kırım’ın Rusya toprağı olarak tanınması konusunu gözden geçireceğini açıklamıştı.

Seçim kampanyasında Trump’ın danışmanlığını yapan, ancak daha sonra işine son verilen Paul Manafart’un Rusya yanlısı olduğu ve Ukrayna’da Rusya ile bağlantılı olduğu öne sürülen güçlere yardım ettiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı