Gazete Vatan Logo

'Trump'ın korumaları 'takma kol' kullandı' iddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreniyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Trump'ı koruyan özel ajanlardan biri sahte bir kol takıyordu.

'Trump'ın korumaları 'takma kol' kullandı' iddiası

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın, 20 Ocak'ta gerçekleşen yemin töreni öncesi ailesiyle birlikte Washington sokaklarında binlerce kişiyi selamladığı anda, hem kendisini hem ailesini koruyan özel ajanların sahte kol taktığı iddia edildi.

ÖZEL AJANIN PARMAKLARINDA EN UFAK BİR OYNAMA OLMADI

Trump'ın eşiyle araçtan inip birlikte ABD'lileri selamladığı sırada arkalarında yürüyen Amerikan Gizli Servisi ajanlarından birinin sağ kolu hiç kıpırdamıyordu. Metrelerde dakikalarca süren yürüyüş boyunca parmaklarında bile en ufak bir oynama olmamıştı.

DÜNYA BASININDA 'HER AN SİLAHYLA TARAYACAK GİBİ' DENİLDİ

Dünya basınında duruma ilişkin, Trump'ın korumalarının 'sahte kol' taktığı, kolunu aslında ceketinin içinde muhafaza ederek her an açılacak bir ateşe karşılık verecek şekilde tuttuğu iddiası ortaya atıldı.

"HER AN TETİKTE BEKLİYORDU"

İddiaya göre ajanın gerçek sağ kolu kabanın içinde ve otomatik olarak ateş etmeye ayarlanmış bir biçimde bir silaha bağlı duruyordu ve ajan olası bir saldırıya karşı her an tetikte bekliyordu.

Haberin Devamı