Gazete Vatan Logo
Magazin 'Toz' filmi silahların gölgesinde çekildi

'Toz' filmi silahların gölgesinde çekildi

Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ulusal dalda yarışan ’Toz’ filmi, Afganistan’da silahların gölgesinde çekildi. Dış çekimlerde 8 keskin nişancı ve 2 bixi taşıyan silahlı asker, oyuncuları korudu.

'Toz' filmi silahların gölgesinde çekildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ulusal dalda yarışan filmlerinden 'Toz' galayla seyircilerin karşısına çıktı.

Büyük beğeni toplayan filmin yönetmen ve oyuncuları, AKM Aspendos Salonu’nda söyleşiye katıldı. Yakalarına Türkiye ve Afganistan bayraklarının bulunduğu rozet takan film ekibi, seyircilerden tam not aldı.

Filmin çoğunluğunun Afganistan’da çekildiğini belirten Gözden Kural, ilk kez 23 yaşında bu ülkeye gittiğini söyledi.

6 yıldır Afganistan’a gidip geldiğini ifade eden Kural, "Paranız varken bile rahatlıkla gidip film çekebileceğiniz bir yer değil. Oyuncuların tek başına gezdiği sahnelerde çok tedirgin oldum. Askerlerin yanı sıra 8 keskin nişancı ve 2 bixi taşıyan özel görevliler ekibi korudu. Filmi çekeceğimiz yerleri sınırlı sayıda insan biliyordu, savaş stratejisiyle ilerledik" dedi.

Filmin genç oyuncusu Öykü Karayel de filmi izlerken kendini yalnız gördüğü sahnelerde gerildiğini söyledi. Karayel, "Burkalı insanlardan korkmaya başladım. Çünkü burkanın içinde bomba taşıyanlar olmuş. Askerler beni korudu" diye konuştu.

Haberin Devamı

TOZ FİLMİ

Gözde Kural, ilk uzun metrajlı filmi ’Toz’u Afganistan’da çekti. Montreal Dünya Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan, Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bir diğer ilk gösterimi olan ’Toz’da Kural, Afgan asıllı üç kardeşin hikayesi için yollara düştü. Filmin başrollerini Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören paylaşıyor.