Gazete Vatan Logo

`Toslayacaksın Başbakan'

TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Türkiye'de yargı, ekonomi, siyaset alanlarında karmaşanın yaşandığını belirterek, "Geldin, önün beton. Toslayacaksın Başbakan" dedi.

Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube'nin birinci olağan seçimli genel kurulu Atatürk Stadyumu Bordo Yeşil Salon'da yapıldı. Genel kurula katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, konuşmasında hükümeti ve işverenleri eleştirdi. İzmir'den hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Mustafa Özbek, şöyle konuştu:

"Kriz ile dalga geçmesin. Ülke Başbakanı gibi ağırlığını hissedecek kararlar alsın. Bütün Avrupa ülkeleri, Japonya, Amerika hepsi ekonomik paket hazırlıyor. Türkiye'de yok. Hazırlıksız yakalanırsak cezasını kim çekecek? İşçi, sanayici, ülke çekecek. Kabadayılıkla ülke yönetilmez. Uzlaşarak el sıkışarak ülke yönetilir. Yüze yüze kuyruğa geldiniz."

Asgari ücrete yapılan zammı eleştiren Özbek, "Ey AKP hükümeti, dönün bakın 75 milyonun haline. Asgari ücrete 20- 24 lira zam yapılmakla bu için içinden çıkılmaz. Bu nasıl anlayış? İki simit parasıyla nasıl geçinecekler? Hükümetin elini vicdanına koyması lazım. Fakirlik milletin alın yazısı mı? Eğer alınyazısı ise el ele verelim değiştirelim bunu" dedi. Son dönemde Türkiye'de yargı, ekonomi, siyaset alanlarında karmaşanın yaşandığını ifade eden Özbek, şunları söyledi:

"Geldin, önün beton. Toslayacaksın Başbakan. Yargı karışık. Hangi ülkenin yargısı böyle? Hukuka karşı olamazsın. Saygı duyacağız. Yargı birbirine girdi. Ekonomi karışık. Sınırlarımız Kuzey Kıbrıs, Kuzey Irak karışık. Talabani gidiyor, Barzani bilmem ne diyor. Bizim hükümet Irak'ın uşaklarıyla görüşüyor. Sen Irak'ın patronu ABD ile görüş. Siyaset karışık. Seçim listeleri üzerinde ittifak yok. Neresinden bakarsanız bakın Türkiye kargaşa içinde. Biz el ele, gönül gönüle vererek uzlaşacağımıza kargaşa içine düşersek, Türkiye'nin geleceği endişe yaratır. Bu seçim ne olacak? Bekliyorum. Bu millet numara mı yapıyor yoksa gerçekten perişan mı? AKP iyi oy alırsa vatandaş numara yapıyor. Hükümet, halkın iradesine tekrar başvurmalı. Yerel seçimleri bir kenara atıp, genel seçime gitmeli."

KRİZ YENİ BAŞLAYACAK

Mustafa Özbek, işverenlerin daha kriz başlamadan panik yarattığını ileri sürerek, "Kriz daha yeni, 2009 itibariyle başlayacak. Temennimiz pek hasar yapmaz. Hasar yapmadan atlatıp, aklı selim davranarak, masada görüşerek atlatılmasını temenni ediyoruz. İzmir'den bütün sanayicilere, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'na (MESS) çağrı yapıyorum. Aklına gelen `işçi çıkaracağım' demesin. Masada oturup konuşalım. İşçileri kaybetmeden yola devam edelim. Krizin bedelini işçilere ödetme gibi keyfiyet olamaz" dedi.

Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, 1 No'lu şubenin 5 ay önce kurulduğunu belirterek, bu süreçte aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Krize de değinen Tosun, "Krizin faturası işe son vermelerle, ücretsiz izne çıkarmalarla işçiye, emekçiye ödetiliyor" dedi.

Genel kurulda Halil İbrahim Tosun'un adaylığıyla, tek listeyle seçime gidildi.

Haberin Devamı