Gazete Vatan Logo

'Torunumu koyun sürer gibi...'

Şehidin anneannesinden sert tepki...

'Torunumu koyun sürer gibi...'

BİNGÖL’de PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan askerlerden sıhhıye er 21 yaşındaki Yusuf Vural’ın, İzmir’in Eskiizmir Semti’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit askerin sıhhiye görevlisi olarak, rahatsızlanan arkadaşını Ankara GATA’ya götürdükten sonra aldığı bir haftalık izni baba evinde geçirdiği, izin dönüşü de acı olayın olduğu öğrenildi.

Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız askerin bulunduğu konvoya, dün Bingöl’de PKK’lı töreristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı baldırısında şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki sıhhıye er Yusuf Vural’ın, Eskiizmir Semti’nde yaşayan babası İsmet Vural’a acı haber bugün sabah saatlerinde askeri heyet tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen acılı baba fenalaşınca, hastaneye kaldırıldı. Şehidin annesi Şenay Vural ve kız kardeşi Sevgi Vural gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Acemi eğitimini Samsun’da yapıp usta asker olarak Van’ın Çaldıran İlçesi’ne giden Yusuf Vural’ın, askeri birliğinde sıhhıye er olduğu bildirildi.

Torunumu koyun sürer gibi...

BİR HAFTALIK İZİN DÖNÜŞÜ ŞEHİT OLDU

Şehit askerin geçen hafta rahatsızlanan arkadaşının yanında refakatçı olarak Ankara GATA’ya gittiği, burada hasta askerin tedavisinin uzaması üzerine izinli olarak İzmir’e gönderildiği öğrenildi. Geçen Pazar günü birliğine teslim olmak üzere yola çıkan Yusuf Vural’ın, dün yola çıkmadan önce babasını aradığı ve yola çıkacaklarını söylediği yakınları tarafından ifade edildi.

ANNEANNEDEN TEPKİ

Evin tek oğlu olan ve sivil yaşamında müzisyenlikle eczacı kalfalığı yapan er Yusuf Vural’ın şehit olduğu haberinin gelmesiyle çok sayıda yakını ve komşuları babasının evine akın etti. Şehit annesi Şenay Vural gözyaşı dökerken, anneaane Sevgi Çelik ise "Gazetecilerin hepsine vebal ediyorum. Söylediklerimi yazın" dedikten sonra, "Torunumu koyun sürer gibi yola çıkarmışlar. Daha üç gün önce polisleri şehit ettiler. Askerler böyle gönderilir mi?" diye tepkisini dile getirdi.

Altı aylık askerken şehit olan Yusuf Vural’ın ailesiyle, aynı olayda şehit düşen İzmirli Şahin Oğuz Kayabaş ile bir süre de yakın sokaklarda oturdukları, ailelerin de birbirlerini tanığı ortaya çıktı.

ŞEHİT ATEŞİ, SALİHLİ’YE DÜŞTÜ

BİNGÖL’de PKK’lı teröristlerin, silahsız ve sivil askerlerin bulunduğu konvoya düzenlediği saldırıda şehit düşen 10 askerden 22 yaşındaki topçu er Anıl Eruluç’un memleketi Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Anıl Eruluç’un kardeşi 21 yaşındaki Cemal Eruluç’un sabah saatlerinde teşhis için şehit cenazesinin götürüldüğü Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız ve sivil giyimli 200 askerin bulunduğu konvoya, Bingöl- Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK’lı teröristler tarafından dün düzenlenen saldırıda şehit düşen Salihlili topçu er Anıl Eruluç’un baba ocağında taziye çadırı kuruldu.

Salihli Belediyesi tarafından Seyrantepe Mahallesi Girne Sokak’taki evin önüne kurulan çadırda baba Nevzat Eruluç taziyeleri kabul etti.

AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Şehidin evinin önündeki taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı. CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur’un yanı sıra çok sayıda kişi acılı baba Nevzat Eruluç’a başsağlığı dileklerini iletti. Oldukça bitkin görünen şehit babası, yakınlarının desteğiyle ayakta dururken, bir ara evden dışarı çıkan anne Şükran Eruluç, gözyaşına boğuldu.

Topçu er Anıl Eruluç’un acı haberini alan yüzlerce Salihlili, şehidin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı astı. İlçede yaşayanlar, ev ve işyerlerini, cadde ve sokakları bayraklarla donattı.

BİR KARDEŞ İÇİN EN ZOR AN

Öte yandan şehit er Anıl Eruluç’un kardeşi Cemal Eruluç, sabah saatlerinde askeri yetkililerle ağabeyini teşhis için Ankara’da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gitti. Şehit yakınları ise askeri yetkililerin kendilerine cenaze töreniyle ilgili kesin bir gün vermediklerini belirtti.

ŞEHİDİN DAYISI: "EN SON 2 GÜN ÖNCE KONUŞTUK"

Şehit er Anıl Eruluç’un dayısı Necip Acar, "Telefon ve internet aracılığıyla yeğenimle 2 gün önce konuşma imkanı buldum. Elazığ’dan Bingöl’e gitmek için yola çıkacaklarını söyledi. Moralinin oldukça yüksek olduğunu belirten yeğenimle son görüşmemiz bu oldu. Acımız çok büyük" diye konuştu.

ŞEHİT ONBAŞI KUPAL KÜRTÇE AĞITLARLA SON YOLCULUĞUNA UĞRULANDI

BİNGÖL’de askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 10 askerden biri olan 7 aylık Piyade Onbaşı Eren Kupal’ın cenazesi Adıyaman’ın Besni İlçesi’ne bağlı Konuklu Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Son kez baba evine helallik için götürülen şehit onbaşı Kupal’ın cenazesinde Kürtçe ağıtlar yükselirken, şehit erin anne ve babası ile yakınları gözyaşlarına boğulup sinir krizi geçirdi.

Adıyaman’ın Besni İlçesi’ne bağlı Konuklu köyündeki evinde 20 günlük iznini geçiren 22 yaşındaki onbaşı Eren Kupal, Hakkari Yüksekova’daki birliğine katılmak üzere askeri konvoyla giderken, PKK’lılar tarafından Bingöl-Muş karayolunda düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybetti. Silahsız askerleri taşıyan konvoya yönelik gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 10 asker arasında yer alan Piyade Bakım Onbaşı Eren Kupal’ın cenazesi öğlen saatlerinde Malatya’dan Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Konuklu Köyü’ne askeri helikopterle getirildi. Köy meydanına inen helikopterden alınan şehit askerin cenazesi omuzlar üzerinde, son kez baba evine götürülerek helallik alındı. 7 aylık asker olan şehit onbaşının omuzlarda taşınan cenazesini gören anne Hacer Kupal, gözyaşlarına boğulurken, yakınları ise Kürtçe ağıtlar yaktı.

OKUL BAHÇESİNDE TÖREN YAPILDI

Türk Bayrağına sarılı şehit Onbaşı Kupal’ın cenazesi daha sonra baba evinden alınarak, Konuklu Köy İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen tören alanına getirildi. Burada şehit Kupal’ın özgeçmişi okunduktan sonra Adıyaman Müftüsü Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kılınıp helallik istendi.

ŞEHİT BABALARI BİRBİRİNE KENETLENDİ

Cenaze töreninde 2 Eylül tarihinde Beytüşşebap’taki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli de, şehit onbaşı Kupal’ın cenaze törenine katılarak, acılı şehit babası çiftçi Hacıali Kupal’ın elini tören boyunca tutarak, manevi destekte bulundu.

Şehit Onbaşı Kupal’ın cenaze törenine Adıyaman Valisi Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, kurum amirleri askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı. Cenaze namazının ardından yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit onbaşı Kupal’ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Adıyaman’da son 1 ay içerisinde 4 askerin şehit olduğu belirtildi.

VANLI ŞEHİT NİŞANLANMAK İÇİN İZNE GELİYORDU

BİNGÖL’de teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen er Kayhan Kahraman’ın acı haberi, baba ocağına ateş düşürdü. Iğdır’daki birliğinden 15 günlük izne gelen oğullarının nişanını yapmaya hazırlanan aile, şehit haberiyle yıkıldı. Şehit askerin babası Mustafa Kahraman, kalleşleri sevindirmemek için ağlamayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay başkanı ve herkes kanın durması için çaba göstersin. Günahsız gençlerimiz ölmesin. Buna artık bir çözüm bulunsun" dedi.

Van’da Yenimahalle semtinde oturan Er Kayhan Kahraman’ın ailesi, kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Depremden önce askere giden ve deprem nedeni ile de 45 gün izin kullanan şehit er Kayhan Kahraman, bu iznini İnsani Yardım Vakfı’nda gönüllü olarak depremzedelere çadır, battaniye ve yemek dağıtarak geçirdi. Şehit erin babası Mustafa Kahraman, oğlunun nişanına hazırlanırken, şehit haberini aldıklarını söyledi. Oğlunun depremden önce askere gittiğini ve askerliğinin 11’inci gününde deprem nedeni ile 45 gün izne gönderildiğini söyledi. Acılı baba Kahraman, "11 aylık askerdi. 8 gündür yol geliyordu. Her akşam kendisi ile uzun uzun sohbet ediyorduk. Çok neşeliydi, halinden çok memnundu. En son ağabeyi ile konuştu ve ‘Konvoy tarihimiz belli oldu. Yarın evde olacağım’ dedi. Oğlumun nişan hazırlıklarını yapıyorduk. Teyzesinin kızı ile söz kesmiştik, nişan yapacaktık. Oğlum onun için izne geliyordu" dedi.

"AĞLAMAYACAĞIM, KALLEŞLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM"

Oğlunu kaybetmenin acısı ile ayakta durmakta zorlanan ve taziye için gelen misafirleri ile tek tek ilgilenen baba Kahraman, "Oğlumu kaybettim. Ağlamayacağım. Dayanacağım. Kalleşleri sevindirmeyeceğim. Allah da onları sevindirmesin. Çakalları sevindirmeyeceğim. Metanetimi koruyacağım. Allah şehit olan tüm askerlerimize rahmet eylesin. Yaralı olanlara şifa, ailelerine sabır ve yardım etsin" diye konuştu.

"BAŞKA ANA BABALAR AĞLAMASIN"

Acılarının büyük olduğunu ve aynı acıları başka ana – babaların yaşamaması gerektiğini belirten baba Mustafa Kahraman, "Biz ağladık başka ana babalar ağlamasın. Bütün siyasilere sivil toplum örgütlerine buradan sesleniyorum. Kimin elinden ne geliyorsa yapsın ve bu kanı durdursun. Başka analar babalar ağlamasın. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay başkanı ve herkes kanın durması için çaba göstersin. Günahsız gençlerimiz ölmesin. Buna artık bir çözüm bulunsun. O askerleri neden toplu olarak otobüslerle gönderiyorlar. Neden uçakla göndermiyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı