Gazete Vatan Logo

'Töre için değil, çay yapmadığı için öldürdüm'

Şanlıurfa'da, teyzesinin oğluna kaçarak İzmir'de resmi nikahla evlenen kız kardeşini sokakta bıçaklayarak öldüren A.T. (22), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. A.T., mahkemede kız kardeşini töre için değil, çay yapmadığı için öldürdüğünü ileri sürdü

Geçen 2 Temmuz'da meydana gelen olayda, Azize T. (21), aşık olduğu teyzesinin oğlu Mehmet Kaya'ya (23) kaçarak İzmir'de resmi nikahla evlendi. Kaya Ailesi aralarında husumet çıkmaması için T. Ailesi'ne berdel olarak bir kızını vermeyi önerdi. Ancak, iki aile arasındaki anlaşma Kaya Ailesi'nin kızlarını T. Ailesi'ne vermekten vazgeçmesi üzerine bozuldu. A.T., teyzesinin kızını küçük erkek kardeşine vermekten vazgeçmesi üzerine İzmir'e giderek resmi nikahla evlenen kız kardeşi Azize Kaya'yı Şanlıurfa'ya getirdi. Ağabey T., Muradiye Mahallesi Gülnaz Sokak'taki babasının evinde yaşama başlayan Azize Kaya ile 27 Temmuz'da teyzesinin oğluna kaçtığı için tartıştı, iki kardeş arasında sözlü başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine A.T., bıçakla kız kardeşini sokak ortasında kovalayarak öldürdü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Şanlıurfa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanık A.T. için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Cinayete azmettirici olarak göz altına alınan ve daha sonra serbest bırakılan baba M.T. hakkında azmettirici olarak yeterli delil bulunmadığından kovuşturmaya yer verilmediği belirtildi. Duruşmaya, tutuklu sanık A.T., babası M.T., sanığın ağabeyi E.T., İ.T., yengesi G.T. katıldı. Sanığın kardeşi İ.T. ise duruşmaya gelmedi.

ÇAY YAPMADIĞI İÇİN ÖLDÜRDÜM
Tutuklu sanık A.T. polise ilk verdiği ifadeleri kabul etmedi. A.T. savunmasında cinayeti isteyerek ve aile meclisi kararı olmadan işlediğini belirterek, "Kız kardeşim A.T. 2 Temmuz 2006 tarihinde İzmir'de teyzemin oğlu Mehmet Kaya'ya kaçtı. Teyzem ile aramızda küskünlük oluştu. Daha sonra teyzem telefon açarak kız kardeşimin yerine kızları Emine'yi kardeşim İsmail'e vereceklerini belirttiler. Daha sonra bizden muvafakat istediler. Biz de muvafakat gönderdik ve orada resmi nikahla evlendi. Birkaç gün bekledik. Çünkü Emine'yi göndereceklerdi. Sonra bir telefon geldi teyzemden.Teyzem bana 'sizlere ne verecek kızımız, ne de alacak kızımız vardır. Gelip kız kardeşinizi de götürün' dedi. Sonra kız kardeşim beni aradı ve `abi gel beni götür' dedi. Ben de İzmir'e gittim ve kız kardeşimi alıp getirdim. Kız kardeşim A.T. evimizde bir hafta kadar kaldı. Aramızda hiçbir problem yoktu. Sonra İzmir'deki teyzemler beni arayıp telefonda hakaret ve küfürler ediyordu. Kardeşimi boşayacakları tehdidinde bulunuyorlardı. Evde otururken, kız kardeşime çay yapmasını söyledim. O da yapmadı. Benim psikolojik durumum yerinde değildi. Mutfaktan aldığım bıçağı kardeşime sapladım. Kaç defa bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum" dedi.

PSİKOLOJİM BOZUKTU
A.T.'nin olay sonrası polisteki "namusumu temizledim" şeklindeki ifadesi mahkeme heyeti tarafından soruldu. Tutuklu sanık A.T. ise, "O gün psikolojik durumum yerinde değildi. Ne söylediğimi bilmiyordum" diye cevap verdi. Mahkeme heyeti daha sonra tanıkları dinlendi. Hakim, baba M.T.'ye oğlu için şahitlik yapmak isteyip, istemediğini sordu. Baba M.T. de şahitlik yapamayacağını söyledi. Duruşmada diğer tanıklar dinlendi. Tanıklar, olayın olduğu gün evde olmadıklarını ve cinayeti sonradan duyduklarını söyledi. Tanıklardan A.T.'nin babası M.T. ile annesi K.T. bu olayın gelişmesinde İzmir'de bulunan Kaya Ailesi'ni sorumlu tutarak davacı olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, evraklardaki eksiklilerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı