Gazete Vatan Logo
Magazin 'Titizim'

'Titizim'

Futbolcu-oyuncu Serenay Aktaş, rahat giyinmeyi seviyor. Dolabı çok düzenli çünkü bu konuda hayli titiz olduğunu söylüyor

Futbolcu ve oyuncu Serenay Aktaş’ı çoğunlukla dizilerden tanıyorsunuz. ‘Arka Sıradakiler’in güzeli, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Ayşe Hatun’u... Serenay Aktaş, 28 Kasım’da vizyona giren ‘Figuran’ filmiyle konuşuluyor şu sıralar. Bu ayki moda çekimimizin modelliğini yapan güzel oyuncu, çoğunlukla spor şık giyimi tercih ediyor. Seksi tuvaletler ve elbiseler ise gala ya da özel davetlerin kıyafeti. Peki, neler mi alıyor, nasıl mı seçim yapıyor? İşte, onları Serenay yanıtlıyor.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Spor şık ya da spor klasik diyebiliriz. Daha genç, taze olmayı seviyorum. Tabii, bu yerine göre farklılık da gösterebiliyor.

Alışverişe hangi sıklıkta çıkarsınız?

Alışveriş tutkunu biri değilim. Her şey spontan gelişiyor. Bazen bir programa göre olabiliyor. Mesela canlı yayın ya da özel bir davet varsa, o davetlere özel kostüm için alışverişe çıkmaya ihtiyaç duyduğum oluyor.

Almayacağım deyip sözünüzü tutamadığınız ve sürekli aldığınız bir parça var mı?

Evet, olmaz mı? Gözlük ve ayakkabı. Hele ki ayakkabılar. Artık odama sığmıyorlar.

Haberin Devamı

En çok ne satın alırsınız?

Güneş gözlüğü, ayakkabı, parfüm ve bluz.

Alışverişe arkadaşlarıyla mı yoksa tek çıkanlardan mısınız?

Bence tek başına daha keyifli oluyor. Ama kararsız bir insan olduğum için yanımda mutlaka bir arkadaşa ihtiyaç duyuyorum.

En iyi alışveriş arkadaşınız kim?

Öncelikle kendi kendimin en iyi alışveriş arkadaşıyım. Ancak yakın dostum Roni ve Gamze ile de çok keyifli alışveriş deneyimleri yaşıyorum.

Dokunarak, giyip deneyerek alanlardan mısınız yoksa internet kuşu musunuz?

İnternetten pek alışveriş yaptığım söylenemez. Genelde görmek isterim. Ama artık bedenimi tanıdığım için bazen denemeden alıyorum.

Modaya göre giyinmiyorum

Evde düzeniniz nasıl?

Kışın yazlıkları, yazın da kışlıkları ulaşamayacağım, yani elimin altında pek olmayan bir yere ayırıyorum. Genel olarak düzenliyim. Fakat bazen aradığım şeyi bulamadığım oluyor. Çünkü annem ille de dolabıma el atmak istiyor. Kendisi fena halde titiz. Aradığımı bulamayınca bütün dolabı indirdiğimi söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Giysilerinizi paylaşır mısınız?

Kendime has bir tarzımın olduğu arkadaşlarım tarafından hep söyleniyor. Arkadaşlarımla paylaşım güzel bir duygu. İnsanın kıyafetleri de özel olmalı bence ve bu anlamda paylaşım da sadece özel dostlarla olmalı.

Yeni sezondan almak istediğiniz neler var?

Hoşuma giden, şık ve rahat bulduğum çok şeyi almak istiyorum. Çok zor beğeniyorum ve genelde modaya göre değil de mutlu hissettiğim tarza göre hareket ediyorum. Ben kendime neyi yakıştırıyorsam ve ne ile rahat hissediyorsam onu giymeyi tercih ediyorum.

Kendiniz tasarlayıp kullandığınız şeyler oluyor mu?

Takı, örgü gibi enstrümanları genelde satın almayı seviyorum. Tasarlayıp kullanmayı çok isterdim ama öyle bir vaktim yok.

Gizli alışveriş rotalarınız var mı?

Hayır yok. Çoğunlukla spontan geliştiği için her bölge olabilir. Bazen farklı bir amaçla geçtiğim bir sokakta tesadüfen görüp bir şey beğenip almışlığım da vardır.