Gazete Vatan Logo

‘TIR’ları durdurun’ talimatı Gülen’den!

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin 5’inci iddianame hazırlandı. İddianamede TIR’ların durdurulması olayında yer alan 11 sivil imam tespit edildi. İmamların talimatı Fethullah Gülen’den aldıkları belirtildi

‘TIR’ları durdurun’ talimatı Gülen’den!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın yazdığı, 55 şüphelinin bulunduğu iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Şüpheliler arasında 1 Tuğgeneral, 2 Albay, 11 Yüzbaşı, 2 Yarbay, 2 uzman çavuş, 7 Binbaşı, 14 Üsteğmen, 1 Teğmen, 1 eski MİT mensubu, 5 öğretmen, 1 RTÜK uzman yardımcısı, 2 doçent doktor öğretim üyesi, Sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı, Kalkınma Bakanlığı görevlisi yer aldı.

11 jandarma imamı

İddianamede, olay yerinde TIR’ları durdurma eylemini gerçekleştiren rütbeli jandarma personeli yöneten 11 sivil imamın da bulunduğu ortaya çıktı. Bu imamların eylemi yöneten, organize eden ve jandarma personelini yönlendiren kişiler oldukları belirlendi. Bu sivil imamlardan Hasan Bektaş yakalanarak tutuklandı. 10 kişi ise halen aranıyor. İddianamede sivil imamlardan 5’inin Adana, Mersin, Hatay bölgesinden ve MİT TIR’larını durduran dönemin tuğgenerali Hamza Celepoğlu’ndan sorumlu bulunduğu belirtildi. Bu imamların isimleri Halil kod adlı Hamza Ali Ece, Mehmet Cevher Koyuncu, Bayram Andaç, Muarrem Gözüküçük, Mehmet Cevher Kaya, Abdulkadir Akça olarak açıklandı. İddianamede şüpheli olarak yer alan 11 sivil imamın, 1 Ocak ve 19 Ocak tarihleri arasında kendi kimliklerine kayıtlı olmayan operasyonel hat kullandıkları, 19 Ocak akşamı ise hatları iptal ettikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yüz yüze emir verdi

Bu hatlar üzerinden bu kişilerin emirlerindeki rütbeli jandarma personeline emir verdikleri ve aynı zamanda operasyon gerçekleşirken olay yerinde bulundukları belirtildi. İddianamede dosyada itirafçı olan bir kişinin ifadesine yer verildi. Bu kişi MİT TIR’larının durdurulması talimatının FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından “Kara Kuvvetleri imamına” bizzat yüz yüze verildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ VERENLER SORUŞTURULUYOR

İddianamede ayrıca Enis Berberoğlu’na MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri temin eden kişilere yönelik de soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Amerikan Elçiliği’ni aramışlar!

Sivil İmamlar öğretmen Bayram Andaç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik uzman yardımcısı Muharrem Gözüküçük’ün , MİT TIR’larının durdurulmasından sonra ABD Büyükelçiliği’ni ve İstanbul Başkonsolosluğu’nu aradıkları tespit edildi. Başsavcı Fidan, ABD Büyükelçiliği’ne resmi yazı yazarak, bu sivil imamların ABD Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nu hangi nedenle sıfatla ve gerekçeyle aradıklarını ve konuşma içeriklerinin Başsavcılığa bildirilmesini istediği kaydedildi. İddianamedeki bilgilere göre aramalar şu şekilde;

Haberin Devamı

- 20 Ocak 2014 tarihinde 11.02’de 48 saniye, 15.21’de 46 saniye ABD büyükelçiliği

- 20 Ocak 15.22’de 36 saniye ABD İstanbul Başkonsolosluğu

- 21 Ocak 16.21’de 101 saniye ABD Büyükelçiliği

- 24 Ocak 2014 09.04’te 102 saniye ABD Büyükelçiliği

- Muharrem Gözüküçük’ün de 6 Mart 2014’te 11.48’de 155 saniye , 6 Nisan 2014’te 11.51’de ise 33 saniye ABD Büyükelçiliği’ni aradığı tespit edildi.