Gazete Vatan Logo

‘TIR’lar, trenler dahi risk altında’

Meteoroloji Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan Marmara Bölgesini etkisi alması beklenen fırtına öncesinde çok önemli uyarılarda bulundu. Yağan, fırtınanın zaman zaman gücünü aniden arttıracağını kara, deniz ve hava olmak üzere tüm ulaşım yollarında olumsuzluklara yol açacağını belirterek şunları söyledi:

“Daha önce gördüklerimizden farklı olarak hızlı tren hatlarını dahi etkileyebilecek bir rüzgardan bahsediyoruz. Hava ve deniz ulaşımını yöneten birimler gördüğünüz gibi daha fırtına başlamadan seferleri iptal etti. Rüzgar çok kuvvetli esecek. Yüksek viyadüklerden geçen büyük tırlar devrilebilir. Binaların çatıları uçabilir. İskeleler yerinden sökülebilir ve ağaçlar devrilebilir. Özellikle yaşlı ve çocukların dışarı çıkmaması lazım. Ayrıca çok önemli bir tehlike kapımızda. Böyle şiddetli lodoslarda sadece kömür sobalarından sızan gaz zehirlemez, bunlar gibi merkezi ısıtma sistemi bulunan binalar ve doğalgaz sobaları dahil tüm baca sistemleri tehlike yaratır.”

Seferleri 3 gün iptal etti

Çanakkale’de öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle bugünden itibaren 3 gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı kuvvetli lodos nedeniyle önceden tedbir alarak, Gökçeada ve Bozcaada hattındaki seferleri iptal ettiğini duyurdu. Gestaş firmasının resmi web sitesinden yaptığı duyuruda cuma, cumartesi ve pazar günü Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Ayrıca Geyikli- Bozcaada arasında da bugün saat 12.00’den itibaren cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere tüm seferlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Haberin Devamı