Gazete Vatan Logo

‘Tip 2 diyabetliler üç ayda ilaçsız iyileşebilir’

Bahçeşehir Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Koordinatörü Dr. Ümit Aktaş, tip 2 diyabetli hastaların tamamının tam şifayla iyileşebileceğini belirtti

‘Tip 2 diyabetliler üç ayda ilaçsız iyileşebilir’

Bahçeşehir Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Koordinatörü Dr. Ümit Aktaş, tip 2 diyabetli hastaların tamamının tam şifayla iyileşebileceğini belirterek, “Tip 2 diyabet hastalarının ilaçlı tedaviye ihtiyacı yoktur. Bu hastalara ilaç vermek yerine beslenmelerinin düzenlenmesi önemlidir. Böylece bu hastalar iyileşecektir” dedi.

Tip 2 diyabetin 91 günde tamamen iyileşebileceğini anlattığı sağlıklı yaşam programına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktaş, hastalığın oluşturduğu problemlerin ötesinde, komplikasyonları nedeniyle çok önemli bir sorun olduğuna dikkati çekerek, diyabetin kalp-damar hastalıklarının bir numaralı nedeni olduğunu, kansere dahi yol açabildiğini ve hastaların ömürleri boyunca her türlü hastalığa açık hale geldiğini anlattı.

“Çünkü diyabet hastasında sinir harabiyeti, ayak yaraları, nöropatiler meydana geliyor, ağrılar görülüyor. Diyabet hastasında göz etkileniyor, kör oluyor. Diyabet hastasında böbrek etkileniyor, diyalize giriyor. Diyabet hastası kalp-damar hastası oluyor” diyen Dr. Aktaş, dünyadaki bir numaralı ölüm sebebinin kalp-damar hastalıkları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Beslenmenin önemi

“Programda karbonhidrat yok, işlenmiş gıda ve glüten içeren gıdalar yok. Probiyotik içeren ev sirkesi, yoğurdu, turşusu var. Kefir var. Bolca zeytinyağ, tereyağ, protein, kuruyemiş, mevsim sebzeleri var. Az miktarda da kurubaklagil olan programı uyguladığınız zaman tip 2 diyabetten tam şifayla kurtulma şansınız var” diyen Aktaş, bu programla insilün direnciyle hipogliseminin de sona ereceğini anlattı.