Gazete Vatan Logo

‘Tıkla gelsin, yatağına girsin’le gelen servet!

Polis, 37 fuhuş sitesinin sahibini gözaltına aldı. H.A. sitelerine ilan verden kadınlardan aylık 2 bin 500 lira alıyor, rakip sitelere de siber saldırı yapıyordu. 2.7 milyonluk mal varlığına tedbir konuldu

‘Tıkla gelsin, yatağına  girsin’le gelen servet!

Adana merkezli 8 ilde Polisin, fuhşa aracılık etmek amacıyla kurulan internet sitelerine yönelik soruşturma kapsamında 4 gün önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. 8 zanlı ‘örgüt kurmak’, ‘kurulan örgüte üye olmak ve faaliyette bulunmak’, ‘fuhşa aracılık’ ve ‘fuhşu kolaylaştırmak’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Adana’da polis, fuhşa aracılık etmek amacıyla kurulan internet sitelerine yönelik araştırmasında, şebekenin 37 ‘eskort sitesini’ yönettiği, bu sitelere 240 kadının fuhuş yapmak için ilan verdiği, ilan veren her bir kişiden aylık bin-2 bin 500 lira arasında ücret alındığını tespit etmişti.

Ekipler, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, Adana, Mersin, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Amasya, Malatya ve Düzce’de belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve aralarında örgüt elebaşısı olduğu ileri sürülen H.A’nın da olduğu 13 şüpheliyi gözaltına almıştı. Elebaşı olduğu öne sürülen H.A.’nın kız arkadaşı E.Y.’nin (34) örgüte hesabını kullandırdığı ve para transferleri karşılığında aylık 10 bin lira kazandığı, şüpheliler S.Ö. (30) ile E.K.’nın (28) ise siteye teknik destek sağladığı, ayrıca rakip sitelere siber saldırı düzenledikleri iddia edilmişti. Soruşturma kapsamında şüphelilerin 2 milyon 700 bin lira değerindeki mal varlıklarına mahkeme kararıyla tedbir konulduğu öğrenilmişti.

Haberin Devamı