Gazete Vatan Logo

'Terörizm, tüm dünyanın ortak sorunu'

Almanya Emniyet Genel Müdürü Jörg Ziercke, terörizmin sadece belirli ülkeleri ilgilendiren bir sorun olmadığını, tüm dünya uluslarının biraraya gelerek terörizme karşı ortak çözümler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen uyuşturucu ve terörizm ile ilgili toplantıya katılmak üzere gelen Emniyet Genel Müdürü Jörg Ziercke, beraberindeki bir heyetle birlikte Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Ziercke, Fransa'daki olayların Avrupa'ya sıçrayacağını sanmadığını, ancak terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce Ankara'da gerçekleştirilen "uluslararası uyuşturucu ve terörizm' konulu toplantıya katılan Almanya Emniyet Genel Müdürü Jörg Ziercke, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in önerisi üzerine Kapadokya bölgesine geldiğini söyledi. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar Kalesi ve Göreme beldesindeki kayalara oyulu kiliselerin ve manastırların bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden Jörg Ziercke, Göreme beldesindeki Kaptan Osman'ın yerinde bir süre dinlendi. Burada yer fıstığı ve çekirdekli kuru üzümün tadına bakan Jörg Ziercke şunları anlattı:

"Ankara ile Almanya'daki Polis Genel merkezi arasında, geçmişe dayanan belli bir işbirliği ve koordinasyona yönelik olarak gerçekleşen bir ziyaret bu. Zaman zaman bir araya gelip, geçmiş teknikler ve belirli temalar konusunda görüşmeler yapıyoruz. Bu yıl da terörizm, örgütsel eylemler ve uyuşturucular konusunda karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunmak için geldik. Bu konuda bir toplantı yapacağız. Almanya'dayken Kapadokya Bölgesi'nin güzellikleri ve gizemleri ile ilgili bazı bilgiler edinmiştim. Türk meslektaşım Aydın bey de önerince, Kapadokya Bölgesi'ne geldim. Bu güzellikleri görmeleri için Alman vatandaşların bölgeye daha fazla gelmesi için çaba harcayacağım."

FRANSA'DAKİ OLAYLAR AVRUPAYA SIÇRAMAZ
Fransa'da yaşanan olayların tamamen Fransa'ya özgü olduğuna inandığını belirten Ziercke, "Fransa'daki olayların tamamen Fransa'ya özgü ve ferdi olduğuna inanıyoruz. Bunun Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine de aynı boyutlarda sıçrayacağını düşünmüyoruz. Her ne kadar Almanya'da çok küçük çapta ferdi bir takım vakalar varsa da, bunun büyüyeceğine ihtimal vermiyoruz. Ancak, bunun entegrasyon sorunu olduğunu konuşmuştuk. Bunun için gerekli önlemleri alıyoruz. Ama Fransa'daki olayları yine de çok dikkate almamız lazım. Bundan dolayı, yani Almanya'ya daha sonradan gelmiş insanların entegrasyonu için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. İşi olmayan, işsiz insanlara ve umudu olmayan insanlara umut verilmesi için her türlü girişimin ortaya konulması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu

TERÖRİZM ÖNCELİKLİ KONU
Terörizmin, sadece belirli ülkelerin ortak çabası ile çözülemeyeceğini savunan Almanya Emniyet Genel Müdürü Ziercke sözlerini söyle tamamladı:

"Terörizm konusuna özel olarak eğilmemiz gerekiyor. Özellikle terörizmin iletişim kaynaklarından biri olan internet haberleşmesine engel olmak lazım. Bu konuda farklı yönelimler ve farklı önlemler geliştirilmesinin gerektiğine inanıyoruz. Almanya'da da sorundur terörizm. Bu sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. İki ülkenin bu konuda ciddi görüş alışverişlerinde bulunması gerekiyor. Terörizm global bir sorundur. Belirli Ülkeleri değil, tüm dünyayı ilgilendirmektedir. Çözümü ise, tüm ülkelerin bir araya gelmesinden geçmektedir. Biz güçbirliği yaparsak, biraraya gelirsek, bu sorunun altından kalkabiliriz. Gelecekte bu sorunla daha fazla uğraşacağımızı düşünüyoruz. Ama her halükarda, bu soruna karşı yeterli donanım ve hazırlığımızın ve en önemlisi inancımızın olduğuna inanıyoruz."

Haberin Devamı