Gazete Vatan Logo

‘Teröristlerin hukukunu korumakla mı görevlisin’

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Tanrıkulu’na “Ya sen kimden yanasın, PKK’dan yana mısın yoksa Türkiye Cumhuriyeti devletinden yana mısın?” diye sordu

‘Teröristlerin hukukunu korumakla mı görevlisin’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun silahlı İHA’larla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bozdağ, dün Boğazlıyan Şeker Fabrikası’ndaki 11. Dönem Pancar Alım Kampanyası açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ya sen kimden yanasın, PKK’dan yana mısın yoksa Türkiye Cumhuriyeti devletinden yana mısın? Güvenlik güçlerinin, aziz milletimizin ve devletimizin hukukunu korumakla mı görevlisin yoksa teröristlerin, terör örgütlerinin hukukunu korumakla mı görevlisin? Böyle bir ihanet olabilir mi? Ama bakın oluyor. Bu partinin Genel Başkanı çıkıp da bu milletvekiline ‘Sen nasıl benim güvenlik güçlerimin yaptıkları mücadeleyi alçaklık olarak nitelendirirsin’ diye ona ‘Seni gidi densiz’ diye hitap edemiyor. O diyemiyor ama biz diyelim bari, bundan daha büyük densizlik olur mu? Adamlar ‘hükümet zarar görsün’ diye FETÖ’cüler saldırıyor omuz omuza aynı, PKK saldırıyor omuz omuza aynı, Türkiye aleyhine uluslararası güçler konuşuyor, aynı şekilde onlar da beraber laflar söylüyorlar.”

Haberin Devamı

‘Casusları kodese tıkacağız’

“Terör örgütlerinin kökünü kazımak için kararlı mücadelemiz devam edecek. Türkiye’nin içerisini karıştırmak, kriz, kaos, karmaşa yaratmak için gönderilen casusların tepesine binmeye ve onları kodese tıkmaya devam edeceğiz. Herkes hesabını ona göre yapsın.”

‘Teröristleri gebertince...’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) sivilleri vurduğu iddiasına sert bir dille tepki gösterdi. Özhaseki, “Allah’tan korkun, onlar bizim yavrularımızı, askerlerimizi, çocuklarımızı vuruyor sesiniz çıkmıyor ama teröristleri geberttiğimiz zaman buradaki siyasi uzantılarından ses çıkıyor. Hayret edilecek bir durum. Ne olurdu halkın yanında yer alsaydınız, insanların yanında yer alsaydınız, ihtilal yapacak alçaklara karşı dursaydınız” diye konuştu. Özhaseki, Suriye’ye değinirken de, “DEAŞ’ı uydurdular sonra da yok etmek bahanesiyle şimdi geldiler oraya ve savaşıyorlar. İş, çıkar savaşması, menfaat savaşı. Yollarda çocukları palalarla kesiyorlar, işkence ediyorlar, ey Batı, ey insanlık alemi, tüm mü yitirdiniz vicdanınızı?” dedi.

Haberin Devamı