Gazete Vatan Logo

'Teröristler geldi' diye bağırınca...

'Teröristler geldi' diye bağırınca...

Terör örgütü PKK tarafından, Bingöl’ün Genç ilçesinde geçen Cumartesi gecesi düzenlenen saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. İlçe girişindeki Öğretmenevi Kavşağı’nda zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba yüklü araç dışında, kaymakamlık binasına da saldıran teröristlerin, ilk olarak ilçe emniyet müdürlüğüne saldırmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım’ın şehit olduğu saldırılarda ise önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Teröristlerin katliam planının 20’li yaşlarda bir genç tarafından bozulduğu öğrenildi. Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı için yakınlardaki bir evin bahçesine giren teröristleri fark eden gencin emniyetin girişinde nöbet tutan polislere, “Teröristler geldi, teröristler geldi” diye bağırdığı belirtildi. Polislerin, uyarının ardından da silahlarının kurma kolunu çektikleri ve teröristlerin panikleyerek bir roket attıkları ancak amaçlarına ulaşamadıkları belirlendi.

İlçede katliam gerçekleştirmek isteyen teröristlerin sayısının 9 olduğu ihtimali üzerinde durulurken, patlatılan aracın ise uzaktan kumanda ile patlatıldığı kaydedildi. Saldırıda da 3 araç kullanıldığı, birinin kaymakamlık yanında patlatıldığı diğer iki araçtan birinin Diyarbakır yönünde Doğanca köyüne diğerinin de Kekliklere Şaban mezrasına doğru gittiği öğrenildi. Teröristlerin ise gittikleri bu bölgelerde araçlarını bırakıp kaçtıkları ve operasyonların da devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

BOMBALI TUZAK KARDEŞLERİ AYIRDI

Bingöl Genç’te katliam planı suya düşen teröristler, ilçede dün de saldırı düzenledi. Yol kontrolü sırasında teröristlerin döşediği bombanın patlamasıyla Jandarma Uzman Çavuş Emrah Çeçen şehit düştü. Tokat Turhal’da yaşayan Çeçen ailesi acı haberle kahroldu. Şehit Çeçen’in daha önce görev yaptığı Diyarbakır’da Jandarma Uzman Çavuş olan kardeşi Burak Çeçen ile birlikte mücadele ettikleri öğrenildi. Amca Mehmet Çeçen, “İki kardeş doğuda aynı yerde görev yaptılar. Biri şehit oldu, biri yanımızda” diye konuştu. Şehit Çeçen’in cenazesi bugün memleketinde toprağa verilecek.

Haberin Devamı