Gazete Vatan Logo

‘Terör maşalarını aranıza sokmayın’

TBMM Başkanı Yıldırım, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlere seslendi: Devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için en büyük güvencemiz, yüce milletimiz ve kahraman silahlı kuvvetlerimizdir

‘Terör maşalarını aranıza sokmayın’

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, 24 Haziran’ın ardından ilk ziyaretini gerçekleştirdiği İzmir’de temaslarda bulundu. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 27. Dönem Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi ve Mezuniyet Töreni’ne katılan Yıldırım, törene katılanlara Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Yıldırım, dün mezun olan teğmenlerin milli iradeye ve egemenliğe bağlı, bağımsızlık şiarından asla taviz vermeyecek askerler olacağına işaret ederek şunları söyledi:

Ordumuz, milletimizi, devletini hedef alan her türlü tehdide karşı her an hazır ve dikkatli olmalıdır. Teröre karşı son yıllardaki en amasız mücadelenin kahramanları, kolluk kuvvetlerimiz, kahraman askerimiz, komutanlarımız ve değerli Mehmetçiklerimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüksek askeri kabiliyeti, manevra yeteneği, milli savunma sanayisinde ürünleriyle güçlendirilmiş, yerli ve mili teknolojik donanımıyla dosta güven düşman korku vermektedir. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için en büyük güvencemiz, yüce milletimiz ve kahraman silahlı kuvvetlerimizdir.

Haberin Devamı

Teğmenlere seslendi

Mezun olacak teğmenlere seslenen Yıldırım, şöyle devam etti: Milli değerlerimizi ve kutsal inançlarımızı kullanarak ülkemize ve milletimize zarar vermeye çalışan dış mihrakların maşası terör mensuplarını asla aranıza sokmayın, onları aranızda yaşatmayın. Bütün zenginliklerimizle bir ve beraber olarak Türkiye Cumhuriyetini payidar kılma için gece gündüz birlikte çalışacağız. Konuşmaların ardından 1948 teğmen mezun oldu.