Gazete Vatan Logo

‘Terör değil teknik hata’

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, içindeki Kızılordu korosuyla birlikte Karadeniz’e gömülen Tu-154 uçağının terör eylemi sonucunda değil teknik bir problem ya da pilotaj hatasından düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

‘Terör değil teknik hata’

Rusya, içlerinde ünlü Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesinin de yer aldığı 92 kişiyi taşıyan askeri Tu-154 uçağının Karadeniz’e düşmesi sonrası yas tutmaya devam ediyor. Uçağın düşmesine neyin sebep olduğunun belirlenmesi için soruşturma devam ederken, yetkililer Tu-154’ün bir terör eylemi sonucunda değil teknik bir problem ya da pilotaj hatası nedeniyle düşmüş olabileceği üzerinde duruyor. Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Tu-154 uçağının bir terör eylemi sonucunda değil teknik bir problem ya da pilotaj hatası sebebiyle düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Sokolov, uçağın düşmesine kesin olarak neyin neden olduğunu soruşturma sonucunda anlayacaklarının altını çizdi.

Uçağın enkazı bulundu

Suriye’nin Lazkiye kentine gitmek üzere Rusya’nın Soçi şehrinden havalanan ve içerisindeki 92 kişiyle birlikte Karadeniz’e düşen Tu-154 tipi Rus askeri uçağının gövdesinin bulunduğu belirtildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, arama çalışmalarına katılan dalgıçların Tu-154 uçağının gövdesinin yerini tespit ettikleri belirtildi. Açıklamaya göre, uçağın gövdesi kıyıdan 1.6 kilometre uzaklıkta ve 27 metre derinlikte yer alıyor. Bakanlığın açıklamasının yanı sıra RİA Novosti’ye bilgi veren bir arama çalışanı, Karadeniz’de uçağın enkazına ait 4 parçanın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

39 gemi ve 3.500 kişi arıyor

Karadeniz’deki arama çalışmaları sonucunda bulunan uçaktaki on kişinin cesedi kimliklerinin belirlenmesi için İl-76 tipi bir uçakla başkent Moskova’ya ulaştırıldı. Uçakta düşen Tu-154 enkaz parçalarının da yer aldığı belirtildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cesetlerinin bulunabilmesi için 39 geminin ve 3 bin 500 kişinin katıldığı bir arama operasyonu düzenleniyor. Suriye’nin Lazkiye kentine gitmek için Moskova’dan kalkan Tu-154 uçağı yakıt ikmali için Soçi’deki Adler Havaalanı’na iniş yapmış, buradan kalktıktan 2 dakika sonra radardan kaybolmuştu.

Rusya yasta

Rusya’da dün başta başkent Moskova olmak üzere birçok kentte hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Moskova’da bomba alarmı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da bomba tehdidi nedeniyle üç tren istasyonu boşaltıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edildiği istasyonlarda, özel eğitimli köpeklerle arama yapıldı. Haberi, TASS ajansını kaynak gösteren Reuters duyurdu. Moskova’da geçen hafta bir metro istasyonu yakınlarındaki gaz sızıntısından kaynaklanan patlama, büyük paniğe yol açmıştı.