Gazete Vatan Logo

‘Terör değil huzur ve adalet istiyoruz

CHP lideri yürüyüşünün 16’ncı gününde Sakarya’dan geçerken Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret etti, “Terörden çok acı çektik. Terör değil, huzur ve adalet istiyoruz” dedi

‘Terör değil huzur ve adalet istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 16’ncı gününde önce Sakarya’nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi’nde bulunan mola yerinden ayrılarak, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ilçedeki mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu yürüyüşün 16’ıncı gününde yollarına inançla, kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, “Yolumuza yine inançla, kararlılıkla devam edeceğiz. Sabah Gaffar Okkan’ın mezarlığını ziyaret ettik. Gaffar Okkan Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Okkan’ın kararlılığı sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğini almak, halkla terörü ayırmak konusunda halkın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşilatının da Okkan’ı örnek olarak almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün Uğur Mumcu’nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Diyarbakırlıların büyük bir kısmı çocuklarına, onun ismini vermiştir, kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Onu unutmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Ne istiyorsunuz bizden?’

Terörün hâlâ can yaktığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör hala can yakıyor, özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer her ortamda dile getiririm derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz.”

KESK Başkanı ve sanatçılar katıldı

Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve yönetim kurulu üyeleri, sanatçı Gülriz Sururi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya da katıldı.

Sıcak etkiledi

‘Adalet Yürüyüşü’nde Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde mola verildi. Hava sıcaklığı 33 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu. Yürüyüş ekibi ağaç altlarına sığınarak serinledi.

Londra ve Köln’de ‘Adalet Yürüyüşü’

Haberin Devamı

Londra’da yaşayan Türkler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek için yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde farklı dillerde Adalet yazan pankartlar taşıdı. Yürüyüşçüler geçtikleri yerlerde esnaf ve çevre halkı tarafından alkışlandı. Almanya’nın Köln kentinde ise ‘Türkiye’de adalet, her yerde adalet’ sloganıyla 45 kilometrelik yürüyüşe başlandı. CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural ise şunları söyledi: “Provokasyonlara meydan vermeyeceğiz. Barışçıl bir adalet yürüyüşü arıyoruz. Adalet eşittir barış... Barış yürüyüşümüz barış ve kardeşlik içinde devam edecek.”

‘İyileşince devam edeceğim’

Yürüyüş sırasında kalp spazmı geçiren Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ambulans helikopterle İstanbul’a getirildi. Yıldız, burada bekleyen ambulansa alınarak Ataşehir’deki Memorial Hastanesi’ne götürüldü. Ambulansa konulurken gazetecilere konuşan Yıldız, iyileşince yürüyüşe devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı