Gazete Vatan Logo

‘Temizlik görev ama hukuk çiğnenmemeli’

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra çok tehlikeli bir süreç yaşadığını kaydeden CHP yönetimi, “Hepimize düşen görev temizlik yapmaktır, ancak bilim insanlarını, öğrencileri kimsenin çiğnemeye hakkı yoktur” açıklaması yaptı.

‘Temizlik görev ama hukuk çiğnenmemeli’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Ankara Üniversitesi’nden bazı akademisyenlerle bir araya geldiğini söyledi. Bu bilim insanlarının, daha farklı, yarını daha aydınlık bir Türkiye inşa etmek, gençleri yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Böke, “Ama maalesef bu bilim insanları, bilim üretmekten alıkonuluyor. Keyfi uygulamaları kendine görev edinmiş bir iktidar tarafından yapabilecekleri işi yapmaları engelleniyor. Oysa bir bilim insanı kolay yetişmiyor. Bu insanları böyle keyfi bir biçimde harcamaya yetkisi yok” diye konuştu.

‘Kimsenin hakkı yok’

Türkiye’nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeni ve çok tehlikeli bir süreç yaşandığını ifade eden Böke, “Adına olağanüstü hal denilerek kanun hükmünde kararnamelerle keyfiliğin bir hukuk haline getirildiği müthiş hukuksuz bir döneme dönüştürüldü. FETÖ’ye karşı devlette bir temizlik ihtiyacı konusunda hiçbir tereddüt yok. AKP iktidarı 14 yıllık iktidarı boyunca bütün kamu kurumlarına FETÖ’yü kendi elleriyle yerleştirdi. Şimdi hepimize düşen görev bu temizliği yapmaktır. Ancak bir cemaati temizlerken başka cemaatleri yerleştirmek, bir cemaati temizlerken bilim üreten ülkesi için düşünen farklı fikirlerin zenginlik olduğunu gençlerine öğreten bilim insanlarını ve onların yetiştirdiği öğrencileri kimsenin hukuksuzca çiğnemeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kahraman astsubayın mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in baba evini ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı ziyarette Kur’an-ı Kerim okunduğu ve dua edildiği öğrenilirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Halisdemir ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

‘Taksimde kendimi asmazsam...’

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’den, Mahmut Övür’ün “CHP’li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz Gülen’le Pensilvanya’ya görüşmeye gitti, fotoğrafları var” iddiasına yanıt geldi. Tekin hakkındaki iddiaya ilişkin “Size 3 gün süre. Bilgi kaynağınız o aşağılık kimse, bunu bilmek istiyoruz. Yazmazsanız yargıya gideceğim. Pensilvanya’ya gidişimi merak etmiş olabilirsin. Hadi beni aramadın. THY’ye sormaz mısınız? Tekin Ailesi’ni bir araştırın. Kimdir, nedir? 200’e yakın birinci derecede akrabam var. Çekirdek aile dediğimiz Tekin Ailesi’ne baktığımızda bir tek kişi bu çetelerle görüşmüş mü? Değil Gürsel Tekin, ailemin içinden herhangi birinin fotoğrafını paylaşınlar, Taksim Meydanı’nda kendimi asmazsam dünyanın en aşağılık adamıyım” dedi.

Haberin Devamı