Gazete Vatan Logo

‘Teknolojik’ şov başlıyor

CES Fuarı Las Vegas’ta kapılarını açıyor

‘Teknolojik’ şov başlıyor

Consumer Electronics Associations tarafından düzenlenen ve Las Vegas’ta 8-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES kapılarını açıyor. Fuarda akıllı telefonlardan televizyonlara, e-kitaplardan tabletlere, bilgisayarlardan kablosuz teknolojilere, ev elektroniğinden otomotiv elektroniğine aklınıza gelebilecek her konuda en son trendler ve yeni ürünler sergilenecek. CES 2013’te 3 bin global teknoloji şirketi ziyaretçileri ağırlayacak.



Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show (CES), kapılarını ziyaretçilere açıyor. Siz bu satırları okuduğunuzda biz sizin için fuardaki en son yenilikleri inceliyor olacağız. Consumer Electronics Associations (CEA) tarafından düzenlenen ve Las Vegas’ta 8-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda akıllı telefonlardan televizyonlara, aksesuarlardan buluta, e-kitaplardan tabletlere, bilgisayarlardan kablosuz teknolojilere, ev elektroniğinden otomotiv elektroniğine, oyundan dijital görüntülemeye kadar aklınıza gelebilecek her konuda yenilikler ve yeni ürünler sergilenecek. CES 2013’te 3 bin global teknoloji şirketi ziyaretçileri ağırlayacak.



Fuara bu yıl yine akıllı telefonlarla tabletlerin damga vurması bekleniyor. Laptop ve akıllı televizyonlar da en az telefon ve tabletler kadar iddialı olacak. Tüketiciler en son teknolojileri bizzat deneyimleme fırsatı bulacak. CES öncesi yapılan öngörülere göre dünyada akıllı telefon satışlarının bu yıl 2012’ye göre yüzde 16 artışla 37 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. 2013’te 125 milyonun üzerinde akıllı telefon satılacağı belirtiliyor. Aynı şekilde tabletlerde de satış grafiği yükselmeye devam edecek. Bu yıl bir önceki yıla göre satışlar yüzde 22 artışla 36 milyar dolara yaklaşacak.



Konuşmacı değişti

14 yıl boyunca Bill Gates ve Steve Ballmer’ın yaptığı fuarın açılış konuşmasını bu yıl Qualcomm’un Başkanı ve CEO’su Paul Jacobs tarafından gerçekleştirilecek. Bu değişikliğin ana sebebi Microsoft’un artık CES’te yer almayacağını açıklaması oldu. Dünyanın en iyi CEO’larından biri olarak nitelendirilen Paul Jacobs, Qualcomm’un başkanlığına geçtikten sonra şirketin gelirlerini ikiye katladı. Jacobs, konuşmasında Qualcomm’un mobil teknolojilerin dünyadaki önemini hedef alan ‘Doğuştan Mobil’ temasına odaklanacak. CEA Başkanı Gary Shapiro, Panasonic’in Başkanı Kazuhiro Tsuga, Verizon’un Başkanı ve CEO’su Lowell McAdams ile teknoloji şirketi olan, ünlü müzik grubu Black Eyed Peas grubu üyelerinden will.i.am açılış ve oturumlarda konuşacak isimler arasında...



Yenilikler burada!

CES’te bu yıl birçok ürün ilk kez gün yüzüne çıkacak. Dünyanın en büyük şirketleri yeni ürünlerini özel lansmanlarla tanıtacak. Güney Koreli LG’nin ağırlıklı olarak ev eğlencesi segmentine yönelik ürünler tanıtması bekleniyor. Yeni nesil Google TV modelleri de sergilenecek ürünler arasında... LG’nin hibrid teknolojili Tab-Book’larının içinde olduğu yeni nesil PC serisi de CES Fuarı’nda vitrine çıkıyor. LG’nin yeni PC serisinde Tab-Book, Ultrabook ve hepsi bir arada PC (All-In-One PC) ürünleri bulunuyor. LG, geniş tüketici ihtiyaçlarına cevap veren ve teknolojinin limitlerini aşan programlama konseptlerini CES Fuarı’nda tanıtacak. Sergilenecek tüm modeller LG’nin IPS teknolojisine ve yüksek görüntü kalitesine sahip. LG Ev Aletleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve IT Bölümü Başkanı Il-geun Kwon, “Bu yıl, dokunmatik ekrana geçiş yapmaya başlayan kullanıcı beklentilerini tek bir üründe toplayan inovatif PC’lerimizi tanıtacağız. LG olarak CES Fuarı’nda gelecek nesil PC ürünlerini sergileyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Yeni ürünlerden LG Tab-Book (H160) Microsoft Windows 8 ile çalışan tablet ve notebook’un gücü ile birleştirilmiş bir sistem olma özelliği taşıyor. Ürün, klasik taşınabilir bir tabletin sunduğu tüm özelliklere sahip ve uygulamaların rahatça kullanılabileceği 11.6 inçlik ekranla geliyor. H160’ın inceliği 15.9 mm ölçülerinde olmasına rağmen Q klavye ekranın altından çıkıyor ve rahat şekilde kullanılıyor.

Çinli Huawei 6.1 inç Full HD ekranlı Ascend Mate, Windows Phone 8 işletim sistemli Ascend W1 ve 5 inç Full HD ekranlı Ascend D2 telefonlarını duyuracak. Bir diğer Çinli ZTE, 5 inçlik Full HD ekrana sahip Grand S modelinin resmi lansmanını yapacak. Sony’nin Xperia Z adını alacağı belirtilen 5 inçlik Full HD ekranlı modelinin yanında yine 5 inçlik Full HD Odin modelini fuarda görücüye çıkarması da beklentiler arasında...



Yeni nesil ürünler

Japon Panasonic’in Başkanı Kazuhiro Tsuga, düzenleyeceği basın toplantısında yeni nesil akıllı televizyonlardan kameralara yeni ürünlerini açıklayacak. Panasonic’in elektirkli otomobiller için geliştirdiği pillerde ileri görüntüleme cihazlarına kadar pek çok ürünü de CES’te sergilemesi bekleniyor. Intel’in CES 2013’te yeni nesil mikro işlemci mimarisi Haswell ve yenilenen Atom ailesi Bay Trail ile ilgili yenilikleri detaylandıracağı belirtiliyor. Yeni Atom ailesinden Z2420 işlemcisini tanıtması beklenen firma, bu işlemciyi kullanan bir tableti de CES 2013’te sergileyecek. TYLT şirketi ise fuarda telefon aksesuarları ve şarj cihazlarını sergileyecek.



Ekranlar iki büklüm!

Samsung’un bu fuarda yeni Smart TV ürünleri, esnek 5.5 inçlik ekranlar ve başta Galaxy Frame olmak üzere orta seviye yeni Galaxy modellerini tanıtması bekleniyor. Samsung, CES 2013’te yeni nesil bükülebilen esnek ekranını da sergileyecek. 5.5 inç büyüklüğünde ve 1280x720p çözünürlüğünde eğilip bükülebilen AMOLED ekranGalaxy Note 2’deki ekrana benzer bir görüntü kalitesine sahip... Samsung ayrıca fuarda yeni televizyonlarının yanısıra yeni monitörlerini de sergileyecek. Yeni monitörleri sürükleyebilecek, döndürebilecek, yane istediğiniz açıya getirebileceksiniz.



Yedekleme ve iş güvenliği konusunda güçlerini birleştirdiler

WINDOWS-Azure uygulamasıyla dünyanın en büyük bulut bilişim hizmetlerinden birini sağlayan Microsoft, yedekleme ve iş sürekliliği çözümleri konusunda Double-Take ile işbirliği yapıyor. Double-Take, Windows Azure için donanımdan bağımsız olarak tüm ortamlarda replikasyon ve erişilebilirlik hizmeti sunuyor. Bulut konusunda en gelişmiş hizmetle kurumsal ihtiyaçlara cevap vermeye odaklanan Windows Azure, bilgi erişilebilirliği ve iş sürekliliği konusunda ise müşterilerine Double-Take ile kolaylık sağlıyor.

Küresel çapta işbirliği yapan Microsoft Windows Azure ile Double-Take’in Türkiye’deki ortaklığı, İstanbul’da Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıyla duyuruldu. Windows Azure MEA Satış Uzmanı Burçak Çakıroğlu, “Müşterilerimiz Windows Azure ile ekstra bir yatırım maliyeti olmaksızın sadece kullandıkları kaynak kadar ödeme yapabilecekleri ekonomik ve verimli bir sisteme, Double-Take ile kesintisiz geçebiliyor. Windows Azure, üç lokal replikasyona sahip depolama olanağı ile istenirse üçten fazla Geo dağıtım özellikli depolama imkanı da sağlıyor. Tüm bu hizmetler Microsoft güvencesi ve yüksek şifreli transfer güvenliğiyle sunuluyor” dedi.

Double-Take’in Türkiye Distribütörü Stratus Bilişim Sistemleri’nden Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu ise Double-Take’in yıllardan beri Microsoft platformu üzerinde koşan kritik iş uygulamalarında sunucular için iş sürekliliği çözümleri sağladığını söyledi. Akkoyunlu, ”Double-Take, derinlikli global deneyimi ve teknolojisi ile Windows Azure kullanıcıları için bilgi erişilebilirliği ve veri kurtarma hizmetiyle kurumlara çağımızın öncelikli hizmetlerinden birini sunuyor” diye konuştu.

Müşteriler, Windows Azure ile ekstra bir yatırım maliyeti olmadan kullandıkları kaynak kadar ödeme yapabilecekleri ekonomik sisteme Double-Take ile kesintisiz geçebiliyor.

Haberin Devamı