Gazete Vatan Logo

'Tekme ve yumrukla dövdü'

Öğretmen serbest bırakılırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi

KONYA’da Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki A.A., Arapça dersi öğretmenin isteği üzerine sınıf yoklama defterini götürdüğü projeksiyon sınıfında, coğrafya dersi öğretmeni 39 yaşındaki Ali K.’nın sınıfta kendisinin ders yapacağını söyleyerek yoklama defterini sırtına attığı, ardından da tekme ve yumruk atarak dövdüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Coğrafya öğretmeni Ali K. polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Olay, dün öğle saatlerinde merkez Selçuklu İlçesi’ndeki Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde meydana geldi. Üçüncü sınıf öğrencisi A.A., teneffüste Arapça öğretmeninin dersi projeksiyon sınıfında yapacağını söylemesi üzerine, yoklama defterini projeksiyon sınıfına götürüp masaya bıraktı.

TEKME VE YUMRUKLA DÖVDÜ İDDİASI

İddiaya göre A.A. sınıftan çıktığı sırada ;bir önceki dersini orada tamamlayan coğrafya öğretmeni Ali K., yoklama defterini öğrencinin sırtına fırlattı. Ardından da A.A.’nın yanına gelip koluna girerek, ”Sen ne yapıyorsun, defteri niçin masanın üzerine bıraktın ?” dedi. A.A. da, ;Arapça öğretmeninin bu sınıfta ders yapacağını söylemesi üzerine defteri getirdiğini söyledi. Öğretmen Ali K., ”Ben burada ders yapıyorum. İkinci dersi de burada yapacağım” diyerek tekme ve yumrukla öğrenciyi dövmeye başladı. A.A. da bu sırada kendisini korumak için öğretmeni itti.

ÖĞRENCİLER KURTARDI

Araya öğrencilerin girmesiyle kurtulan ve burnu kanayan A.A., müdür yardımcısının odasına gidip durumu anlattı. Daha sonra da ;ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne götürüldü. Durumu öğrenen öğrencinin ailesinin şikayeti üzerine polis merkezine getirilen öğretmen Ali K., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"KENDİMİ MÜDÜR YARDIMCISININ ODASINA ZOR ATTIM"

Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan A.A., Arapça öğretmeninin defteri bırakmasını istemesi üzerine sınıfa gittiğini belirterek şöyle konuştu:

”Coğraf öğretmenimiz, ben sınıftan çıkarken defteri sırtıma fırlattı. Sonra yanıma gelip defteri niçin bıraktığımı sordu. Bende ’Arapça dersimiz buradaymış, öğretmenimiz bırakmamı istedi’ dedim. Bir anda sinirlenerek bana küfür etmeye başladı. Beni koridorda herkesin ortasında tekme ;ve yumrukla dövmeye başladı. Burnuma yumruk attı. Bana vurmasını engelmemek için ;biraz itekledim. Araya öğrenciler girdi. Daha sonra kendimi Müdür Yardımcısı’nın odasına zor attım. Burnumun kanadığını gördüm. Daha sonra okula ambulans çağırdılar. Ailem okula geldi. Hocadan şikayetçi olduk."

"KARDEŞİM, BİR DAHA BU ;ÖĞRETMENİN DERSLERİNE NASIL GİRECEK ?"

Kardeşini burnu kanerken gördüğünde şok olduğunu belirten 23 yaşındaki ağabeyi Atakan A., ”Öğretmenden şikayetçi olduk. Ayrıca kardeşimin de psikolojisi bozuldu. Bu çocuk tekrar bu hocanın derslerine nasıl girecek ? Bu konuda herhangi bir adım atılmış değil. Olayın bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri, ;öğretmen ve öğrenci arasında tartışma yaşandığını, A.A.’nın öğretmenini ittiği ve burnunu da daha sonra kendisinin müdahalesiyle kanattığını iddia etti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, soruşturmanın sonucuna göre gerekli işlemi başlatacaklarını söyledi.


Haberin Devamı