Gazete Vatan Logo

‘Tek arayüz, çok çözüm’

Aktif Bank, önümüzdeki dönemde, bir uygulamaya ait işlevlerin başka bir uygulamada da kullanılabilmesi için oluşturulmuş arayüz olan API’larla hizmet ağını tüm dijital platformları kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor

‘Tek arayüz, çok çözüm’

A ktif Bank, yeni nesil bankacılık anlayışı ile tüm dijital platformlarda bankacılık sektörünün gelişmesi için yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Banka, inovatif ürünler ve alternatif dağıtım kanalları üzerine kurulu servis modelini yenilikçi uygulamalarla birleştiriyor.

1 milyon Passo

Aktif Bank, önümüzdeki dönemde API’larla (bir uygulamaya ait işlevlerin başka bir uygulamada da kullanılabilmesi için oluşturulmuş arayüz) mobil hizmetlerini çeşitlendirmeyi ve hizmet ağını tüm dijital platformları kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. N Kolay Kredi’yi kullanıma sunup finansman sağlama konusunda müşterilerini hızlı ve farklı bankacılık deneyimleriyle buluşturan Aktif Bank, bu yeniliğin ardından yine sektörün ilk ve tek dijital bonosu N Kolay Bono ile fark yaratıyor. Dijital alana yaptığı yatırımları finansal ürünlerle sınırlamayan Aktif Bank, 2017 yılında hayata geçirdiği Passolig’in mobil uygulaması Passo ile dünyada bu alandaki en özellikli uygulamayı kullanıcılarıyla buluşturuyor. Taraftarlara cep telefonuyla maça giriş, bilet transferi gibi mobil kolaylıklar sağlayan Passo uygulamasının kısa sürede 1 milyondan fazla kişi tarafından indirilmesi ve bu rakamın günden güne hızla artması müşterilerin beklentilerinin ve ihtiyaçlarının doğru analiz edildiğini ortaya koyuyor. Passo uygulamasının yayınlanmasının ardından kısa sürede maçlara giden taraftarların yüzde 15’i statlara bu uygulama ile giriş yapmaya başlarken yakın zamanda bu oranın ciddi miktarda artması bekleniyor. Aktif Bank, futbolseverlerin ihtiyaçlarına yönelik farklı finansal ürünleri de Passo uygulaması üzerinden sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 3.5 milyon adeti aşan Passolig kartların yüzde 70’inin dijital kanallardan alınmış olması da dijitale yapılan yatırımların karşılığını aldığını gösteriyor. Ulaşım ve mobil ödeme konusunda da yeni uygulamaları kullanıma sunmaya hazırlanan banka, mobil ödemenin bankası olarak konumlanarak inovatif projelerle dünyada ilkleri gerçekleştirmeye devam etmek istiyor.

Haberin Devamı

N Kolay Kredi

Haberin Devamı

Aktif Bank, ayrıca yenilikçi çalışmalarının bir örneği olarak Facebook Messenger üzerinde çalışan ve müşterilere kredi teklif eden N Kolay Kredi Chat Bot’u yayına aldı. Akıllı tavsiye motorları içeren yeni kanallar konusunda da yoğun bir şekilde çalışıyor.