Gazete Vatan Logo

‘Tek adama hayır diyeceğiz’

Kayseri’de miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Geleceğimiz için, çocuklarımız için demokrasimiz için hayır oyu verdiğimizi gururla söyleyeceğiz” dedi.

‘Tek adama hayır diyeceğiz’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kayseri’nin Sarız ilçesinde referandum mitingi düzenledi. “Bu ülkenin muhafazakarına sesleniyorum, milliyetçisine sesleniyorum, sosyal demokratlarına sesleniyorum. Hep birlikte hayır diyelim, hayırlı bir iş yapalım” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘Niye kaos çıksın?’

“Milli iradenin her zaman arkasında durduk. Tek adamlığa hep hayır dedik. Atatürk de tek adam olmadı. Hep kararlarını birlikte aldılar. Sivas’ta, Erzurum’da, Ankara’da hep birlikte karar aldılar. Şimdi diyorlar ki tek adam bu yetkileri alsın. Bu bir parti meselesi değildir. Parti seçimine gitmiyoruz, bu bir memleket meselesi. Bizi tek adam yönetsinler diyorlar. Buna hayır diyeceğiz. Hayır çıkarsa kaos olur, memleket karışır, diyorlar. Niye karışsın? Niye kaos çıksın? Cumhurbaşkanı, Başbakan hep yerinde duracaklar. Bu anayasa değişikliğiyle Binali bey kendisini tasfiye etmeye çalışıyor, haberi yok.”

Seçim otobüsünün üzerinden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, ezan okunurken konuşmasına ara verdi. Bu arada bir şehit yakını, mikrofonu alarak, “Ben şehit yakınıyım, biz hayır dediğimiz zaman terörist olacakmışız. Benden terörist olur mu?” dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bu kadar acıyı yaşayanlara terörist demek yakışık almaz. Bu ülkenin evlatları El Bab’a gider şehit olur, terörle mücadelede şehit olur. Ancak Ankara’daki bu beyler çocukları için milletvekili olma yolunu açıyorlar. 18 yaşında milletvekili seçilecekmiş. Şehitlerimiz için, gazilerimiz için, evlatlarımız için hayır demeliyiz. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz, birinci şartımız bu. İkinci şartımız, onurumuzla, şerefimizle gideceğiz ve hayır oyu vereceğiz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için demokrasimiz için hayır oyu verdiğimizi gururla söyleyeceğiz. Ben de söz veriyorum, Anadolu’yu köy köy gezeceğim ve Hayır oyu isteyeceğim.”

Haberin Devamı

Yine bozkurt işareti

Kayseri’nin Sarız ilçesinde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu ve partililer Pınarbaşı ilçesinde yapılacak olan mitinge katılmak üzere ilçeden ayrılırken, otobüsün önünde bir vatandaş bozkurt işareti yaptı. Habertürk kamerası tarafından çekilen görüntüde, Kılıçdaroğlu’nun da aynı işareti yaparak karşılık verdiği görüldü. Kılıçdaroğlu, 2914’te de yerel seçimler sırasında Ankara’da ülkücü işareti yapmıştı. Başbakan Binali Yıldırım da geçen ay AK Parti’nin Meclis grubu toplantısında bu işareti yapmıştı.

Haberin Devamı