Gazete Vatan Logo

‘Tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz’

YAŞ sonrası Genelkurmay Başkanlığı “Rusya ile askeri diyalog kanalları açık tutulmalı” açıklamasını yaptı. Başbakan Davutoğlu da Anıtkabir Özel defterine düştüğü notta “Tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz” dedi

‘Tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz’

Yüksek Askeri Şura, dün Genelkurmay Karargahı’nda kış çalışmaları kapsamında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. 7 saat 15 dakika süren toplantının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada personel ve lojistik konuları ile “TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri” hakkında bilgi sunulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Ayrıca, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış, bu bağlamda komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” ifadesine yer verildi.

‘Milli irade korunuyor’

Davutoğlu, şura öncesi Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Milli iradeyi her türlü vesayet odağına karşı korumak için bütün dikkatimizle titizleniyor, devletimizin gücünü ve ülkemizin imkanlarını vatandaşlarımızın tamamına yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Şükürler olsun ki bugün büyük, müstakil ve özgür Türkiye idealimize sahip çıkarak devletimize, milletimize yönelen bütün tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘Barışın güvencesiyiz’

Anıtkabir özel defterine not düşen Davutoğlu şunları da yazdı: “Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine odaklanmış olarak inanıyoruz ki; ülkemiz 2023 yılına ulaştığımızda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin ve bölgemizin güvenliği ile barışın güvencesi olmaya devam edecektir. Bu şuurla gerçekleştirdiğimiz Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın ülkemize, milletimize, TSK’ya hayırlı olmasını diliyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

En iyi fotoğrafı ödüllendireceğim

Misak-ı Milli Kulesi’ne beraberindeki YAŞ heyetiyle birlikte geçen Başbakan Davutoğlu, foto muhabirlerin telaşını izlerken, “Burada bugün çektiğiniz en güzel fotoğrafı bana gönderin, arasından en iyisini seçeceğim, ödüllendireceğim. Mutlaka bekliyorum ama!” teklifi yaptı.