Gazete Vatan Logo

'Tayyip Erdoğan iftira attı'

Meclis'te Gezi Parkı protestosu gerginliği

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindi, "Eylemci gençlere Tayyip Erdoğan tarafından iftira atıldı" dedi.



Yargı Hizmetleri ile ilgili olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Genel Kurum'daki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Türkiye'de yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kalktığını iddia etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "O eylemi yapan gençler çok soylu gençler. Bunlar Atatürk'ün gençliğidir. Bu insanlara Tayyip Erdoğan tarafından iftira atıldı" ifadesini kullandı.


Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise "Biraz önceki konuşmacının seviyesine hiçbir şekilde inmemiz söz konusu değil. Eleştiriniz ağır eleştiri de olabilir ama ağzınızdan güzel bir kelime çıkmıyor, sadece hakaret..." karşılığını verdi.

'BİZ İNANAN İNSANLARIZ' GERGİNLİĞİ

Genel Kurul, öncesinde de Gezi Parkı protestolarıyla ilgili tartışmalara sahne oldu.

AK Parti'li Ahmet Aydın konuşması sırasında kullandığı "Biz inanan insanlarız" ifadesi eski müftü olan CHP İstanbul Mihsan Özkes’in tepkisine neden oldu.

Özkes, “Biz inanan insanlarız’ dedi. Biz değil miyiz? Buna müsaade edemezsiniz. İnsanları din üzerinden ayıramazsınız” diye konuştu.

Bir başka tartışma da Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın sözü kesilince yaşandı.

Kürsüde söz alan ancak Genel Kurul'daki uğultu nedeniyle konuşma süresi biten MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, bu durumu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'a şikayet etti ve yeniden süre istedi.

Yakut, böyle bir uygulama olmadığını ifade ederek, bunun kendisinden kaynaklanmadığını söyledi. Yakut, "İktidarıyla, muhalefetiyle birbirinizden farklı değilsiniz" dedi ve Bal'a yeniden söz verdi.

Haberin Devamı