Gazete Vatan Logo

‘Tayt değil, küfür tahrik sayıldı’

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Erzurum'da eşini ağır yaralayan T.K.'ya taytın yeni verilen kararda indirim sebebi yapılmadığını belirtti.

‘Tayt değil, küfür tahrik sayıldı’

Erzurum’da, eşi D.K.’yı başka bir erkekle aynı otomobilde gördüğü için bıçakla ağır yaralayan T.K.’ya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezası verilmesinin ardından ‘tayt’ tartışmasının ön plana çıkmasına, yargıdan açıklama geldi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, bir önceki kararda tahrik unsuru sayılan taytın yeni verilen kararda indirim sebebi yapılmadığını belirtti.

T.K. ile D.K. arasında çıkan tartışmanın giyim tarzından başladığının belirtildiği gerekçeli kararda, şöyle denildi: “... ‘bu ne biçim giysi, üstüne başına bak’ söylemiyle başlayan tartışmada tahrik edici bir şekilde katılanın ‘ben o..... isem sen de p.....’ diyerek karşılık vermesi olgusu birlikte değerlendirildiğinde, katılanın evlilik birliğinin yasal olarak devam ettiği dönemde sanığın kendisinde oluşan olumsuz algılar dışında katılanın sanığa yönelik aksi ispatlanmayan hakaret söyleminin haksız tahrik oluşturduğu kanaatine varılmıştır..”