Gazete Vatan Logo

‘Taşeron’ intiharı

‘Taşeron’ intiharı

Belediyeye bağlı şirkette çalışan işçi, taşeron şirkete kaydırılacağı söylentileri üzerine bunalıma girip kendini üçüncü kattan attı.

İzmir Çiğli Belediyesi’nde çalışan 34 yaşındaki G.K., iddiaya göre belediyeye bağlı Kafesan şirketinin yeni dönemde yapılacak ihaleye giremeyeceği ve taşerona devredileceği söylentileri üzerine bunalıma girdi. Gündüz saatlerinde aynı durumda olan işçilerle yapılan eyleme de katılan G.K., önceki gece Anadolu Caddesi’nde bulunan Çiğli Belediyesi’nin eski binasının üçüncü katındaki pencereye çıktı.

3. kattan atladı

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, pencerenin altına hava yastığı açmak için çalışmaya başladı. Bu sırada G.K.’nın, itfaiyecilere “hava yastığını şişirirseniz atlarım” dediği öğrenildi. G.K., taşeron olmak istemediğini ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’nın yanına gelmesini istedi. İtfaiyeciler, hava yastığını tam şişiremeden G.K., kendisini boşluğa bıraktı. Yaralanan G.K. olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayı duyan birçok arkadaşı da hastaneye akın etti. CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan “Biz işçi arkadaşlarımıza karşı yanlış yapmayacağız. Ortada bir bilgi kirliliği var” dedi.

3 kattan kendini atan G.K. daha önce de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Bizi taşerona devretmeyin” diye talepte bulunmuştu.

Haberin Devamı